Christel

Alles voor de kwaliteit van de chips

Hoe vaak heb je het gesprek wel niet gevoerd dat er echt wel meer chips in de zak naturel had gekund die je net open scheurde? Jij en je eetmaatje zijn het er stellig over eens dat de fabrikant een afzetter is. Vervolgens proppen jullie je alsnog vol met die heerlijke snack van diezelfde fabrikant, maar waarom zit er eigenlijk zoveel lucht in die zak?

Hoewel het oneerlijk lijkt dat er voornamelijk lucht in de zak chips zit, zit er een heel logische reden achter. Er lijkt ruimte te zijn voor nog meer krokante schijfjes aardappel, maar dat is er eigenlijk niet. Dit komt doordat de zak niet is gevuld met lucht, maar met stikstof. Dit zorgt ervoor dat de chips niet in duizenden stukjes breken, maar ook dat de snack lekker knapperig blijft. Er is immers niemand die blij wordt van een slof chippie. Dit is ook een van de redenen waarom chips zo snel slof wordt, wanneer de zak eenmaal is geopend. De volgende keer maar meteen die zak leeg eten om problemen te voorkomen.

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: HLN | Beeld: Pixabay