Wat moet je doen voor de roomkaastoppping?
- Het is belangrijk om de roomkaastopping eerst te maken. Dan kun je de topping namelijk nog even in de koelkast laten stijven, voordat je de pannenkoeken verorbert.
- Doe de roomkaas, vanille extract en suiker in een kom en mix de ingrediënten tot het een romig en soepel geheel vormt.
- Voeg daarna de slagroom toe en klop het tot een geheel in ongeveer 2 minuten. Zet de roomkaas vervolgens in de koelkast.
Hoe maak je de pannenkoeken?
- Combineer alle droge ingrediënten in een kom.
- Smelt nu alvast de boter. Op deze manier is de boter niet (te) heet wanneer je het bij het beslag schenkt.
- Doe de karnemelk, eieren, vanille extract en rode kleurstof in een aparte kom en mix dit tot een geheel.
- Schenk het karnemelkmengsel bij de droge ingrediënten en roer dit goed door met een garde.
- Voeg als laatst de gesmolten boter toe. Als het goed is heb je nu een mooi rood en dik beslag.
- Zet je beslag 15 minuten in de koelkast.
- Verwarm vervolgens een koekenpan op een middelhoog vuur en schep een dikke eetlepel in de pan. Bak de pannenkoek vier minuten voor je ‘m omdraait en bak de andere kant zo’n twee minuten.
- Serveer de pannenkoek met wat roomkaastopping en eventueel ook met wat Maple siroop.
Bron: Bigger Bolder Baking | Beeld: Videostill