Deze koekjes zien er ook nog eens heel leuk uit
Wanneer je bij iemand thuis komt, kan het je bijna niet ontgaan dat het in elk huis anders ruikt. Ben jij bang dat je huis wat muffig ruikt? Dan kun je er natuurlijk voor kiezen om alle ramen te openen, maar je kunt je huis natuurlijk ook vullen met de geur van vers gebakken koekjes. Pluspunt: je kunt ze daarna serveren aan je gasten. Inspiratie nodig? Wat dacht je van deze red velvet koekjes?
Dit heb je nodig:
- 200 gram zelfrijzend bakmeel
- 20 gram cacaopoeder
- 1 theelepel baking soda
- snufje zout
- 115 gram ongezouten boter, op kamertemperatuur
- 150 gram lichtbruine suiker
- 50 gram kristalsuiker
- 1 groot ei
- 15 milliliter melk
- 2 theelepels vanille-extract
- 1 eetlepel rood voedselkleurstof (of twee eetlepels rode bietenpoeder, te koop bij de AH)
- 180 gram witte chocolade chips
Zo maak je het:
- Meng de bloem, cacaopoeder, baking soda en zout in een grote kom.
- Doe de boter in een andere kom en gebruik een mixer om het los te kloppen. Meng daarna de suiker en bruine suiker met de boter. Klop daarna het ei door het mengsel samen met melk en vanille-extract. Voeg vervolgens de kleurstof toe en roer wederom goed.
- Meng hierna de droge ingrediënten bij de natte ingrediënten. Blijf roeren tot een zacht deeg zich vormt. Roer meer kleurstof door het mengsel als je de koekjes nog roder wilt hebben.
- Voeg daarna de chocolade chips toe en roer nog even.
- Bedek het deeg met huishoudfolie en laat het een uur in de koelkast koelen.
- Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed twee bakplaten met bakpapier (of bak de koekjes in twee keer als je maar één bakplaat hebt).
- Schep anderhalve eetlepel uit het beslag en rol hier een bal van. Plaats de bal op het bakpapier en plaats in totaal 9 balletjes op de bakplaat. Zorg dat er genoeg ruimte tussen de balletjes zit want ze zullen nog groeien. Bak ze daarna in 10 tot 11 minuten gaar.
- Laat de red velvet koekjes daarna vijf minuten koelen voordat je ze van de bakplaat haalt. Bak daarna eventueel de andere koekjes die niet in de oven pasten.
Meer recepten? Bekijk dan ook:
- Kaneelbrood-pannenkoekjes: hier zou je toch elke dag wel mee willen ontbijten?
- Dit moet je echt eens proberen: Italiaanse Risottokoekjes
- Heerlijke Braziliaanse cheesecakeballetjes die zo gemaakt zijn
Bron: Sally’s baking Addiction. Beeld: Videostill YouTube