Sabine

Dit brood bevat een bijzonder ingrediënt

De red velvet cake kennen we inmiddels wel. De roze gekleurde cake heeft de harten van ons en van social media gestolen. Maar waarom zouden we ons alleen beperken tot de taart? Je kunt je brood namelijk ook een touch van red velvet geven. Het leuke? Dit recept vraagt helemaal niet om kleurstof!

Dit heb je nodig:

  • 180 milliliter warm water
  • 2,5 middelgrote rode bieten
  • 450 gram bloem
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 theelepels zout
  • 1 theelepel suiker
  • 2,5 theelepels gist

Zo maak je het:

  • Kook de rode bieten tot ze gaar zijn en pureer de rode bieten daarna met een staafmixer.
  • Doe het water in een kleine kom en voeg de suiker en gist toe. Roer en laat het daarna 5 minuten rusten.
  • Doe het zout en de bloem in een andere kom en vermeng met elkaar. Voeg daarna de gist toe samen met de rode bietenpuree en olijfolie. Roer tot alle ingrediënten met elkaar zijn vermengd.
  • Kneed het deeg daarna tien minuten met de hand tot een elastisch en soepel deeg ontstaat.
  • Vet een kom in met een beetje olijfolie en doe het deeg in de kom. Dek de kom af met een schone theedoek en laat het 1 tot 1,5 uur rusten tot het deeg is verdubbeld in volume.
  • Haal het deeg uit de kom en vorm het tot een ronde bal. Plaats het deeg op een met bakpapier beklede plaat en vet keukenfolie lichtjes in en dek de bol hiermee af. Laat het vervolgens nog 45 minuten tot een 1 uur rijzen.
  • Verwarm de oven voor op 190 graden. Verwijder de folie en snijd daarna een x-vorm in de bovenkant van het brood.
  • Plaats het brood in de oven en bak het brood in 30 tot 35 minuten gaar.
  • Laat het brood volledig afkoelen voordat je het aansnijdt.

Lees ook: Zo maak je red velvet koekjes met witte chocolade!

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Tablespoon | Beeld: Beeld: Videostill YouTube HANSE ??