Zo vindt iedereen zuurkool lekker!
Zuurkool: óf je houdt ervan, óf je vindt het vreselijk. Zeker onder jongere kinderen is zuurkool vaak beslist geen favoriet, maar dat betekent niet dat je het meteen moet opgeven. Met deze overheerlijke zuurkoolovenschotel zoals oma hem maakte, zijn zelfs de grootste tegenstanders ineens stiekem bést fan van zuurkool.
Zo maak je de zuurkool ovenschotel:
- Verwarm de oven voor op 175°C.
- Smelt de boter in de pan en doe hier vervolgens de ham, spek, paprika en ui bij. Bak dit net zo lang tot de paprika en ui zacht zijn en de ham en het spek gaar zijn.
- Voeg vervolgens de zuurkool toe en roer dit goed door elkaar.
- Vet een ovenschaal in met een beetje boter en verdeel de helft van de aardappelschijfjes over de bodem. Doe hier daarna een beetje zout en peper overheen.
- Verdeel daarna de zuurkoolmix over de aardappelschijfjes en leg de rest van de aardappelschijfjes hierover.
- Klop de eieren met de slagroom en schenk dit over de aardappelen heen. Verdeel hier daarna de kaas over.
- Bak de zuurkoolovenschotel voor 25 à 30 minuten.
- Smullen maar!
Andere ovenschotels
Wat ons betreft is deze ovenschotel met zuurkool volgens oma’s recept de ultieme nostalgische maaltijd. Ben je op zoek naar nog meer inspiratie voor lekkere ovenschotels? Wij hebben onze favorieten eerder al op een rijtje gezet. Kip en broccoli, stoofvlees of gehaktballetjes in tomatensaus: op Kookfans vind je alle mogelijke ovenschotels. Ze zijn allemaal even lekker én ontzettend makkelijk te bereiden.
Lees ook: Ovenschotel met romige kip, bacon en bloemkool
Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!
Bron: Quick German Recipes | Beeld: videostill