Dat wordt smullen!
Vandaag begint de Week Zonder Vlees & Zuivel, en dat kan soms best een uitdaging zijn. Gelukkig bestaan er een hoop recepten waarmee je dit heel makkelijk kunt volhouden. Onze nieuwe favoriet is dit recept voor Vietnamese spring rolls. Lekker, makkelijk en leuk om te maken!
Zo maak je de Vietnamese spring rolls:
- Snijd de rode kool in grove reepjes.
- Bereid de sushirijst volgens de bereidingswijze op de verpakking, maar voeg de rode kool reepjes toe aan de pan bovenop de rijst (dit zal de rijst een mooie paarse kleur geven). Laat dit helemaal afkoelen voor gebruik.
- Snijd de wortel en komkommer in dunne reepjes.
- Week het rijstpapier voor 1 minuut in een grote kom met koud water en leg het op een schone werktafel of snijplank. Wacht daarna een paar seconden tot het rijstpapier zacht en opvouwbaar is.
- Voeg dan één van de vellen gekookte rode kool, de rijst, de wortel en de komkommer reepjes toe.
- Rol het geheel in één keer op en vouw de zijkanten van het rijstpapier naar binnen.
- Voeg de gehalveerde Looye Honingtomaten met de snijkant naar het rijstpapier toe en ga verder met rollen.
- Herhaal hetzelfde proces om nog eens 5 rollen te maken.
- Bestrooi de rollen met zwarte sesamzaadjes.
- Serveer het gerecht met sojasaus.
- Genieten maar!
Lees ook: Lekker en zonder vlees: 4 vegetarische recepten van Kookfans
Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!
Bron en beeld: Looye