Recept zonder vlees: pasta pesto salade

Ingrediënten
  • 180 gram Looye Honingtomaten
  • 200 gram fusilli pasta
  • 4 eetlepels (plantaardige) pesto
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 50 gram (plantaardige) Parmezaanse kaas
  • 35 gram pijnboompitjes
  • 1 handje verse basilicum
  • 1 snufje chili vlokken
Redactie Kookfans
15 min.
2 pers.
Ingrediënten
  • 180 gram Looye Honingtomaten
  • 200 gram fusilli pasta
  • 4 eetlepels (plantaardige) pesto
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 50 gram (plantaardige) Parmezaanse kaas
  • 35 gram pijnboompitjes
  • 1 handje verse basilicum
  • 1 snufje chili vlokken

Perfect voor de grote trek!

We zijn altijd te porren voor een pasta met pesto. Dat daar geen vlees bij hoeft, bewijst ook dit smakelijke recept voor een pasta pesto salade. Lekker en hartstikke voedzaam. Wie had gedacht dat een recept zonder vlees zo lekker kon zijn? Lees verder hoe je hem zelf maakt! 

Zo maak je de pasta pesto salade:

  • Kook de pasta en laat deze afkoelen.
  • Voeg de olijfolie en 4 eetlepels pesto toe. Naar voorkeur kan je meer pesto toevoegen.
  • Voeg de Looye Honingtomaten toe.
  • Bestrooi de pasta met de Parmezaanse kaas en pijnboompitten.
  • Versier het gerecht met een paar basilicumblaadjes
  • Voeg een snufje chili vlokken toe als je van wat pittiger houdt. Eet smakelijk!

Zelfgemaakte pesto

Voor dit recept gebruiken we kant-en-klare pesto, maar het is net zo lekker om hem zelf te maken. Hier heb je het volgende voor nodig: basilicum, citroen, knoflook, pijnboompitten, olijfolie, zout en peper en Parmezaanse kaas. Het hele recept vind je hier. Binnen vijf minuten heb jij je eigen pesto gemaakt en kun je hem in de koelkast een paar dagen bewaren. Lekker voor over de pizza of op een tosti!

Lees ook: Recept zonder vlees: Vietnamese spring rolls

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron en beeld: Looye