Perfect voor als je een avond geen vlees en zuivel wilt!
We kennen allemaal de gevulde aardappel, maar heb je ‘m ook een keer met zoete aardappel gehad? Ideaal voor als je een avond geen zin hebt om uren te roeren in een pan, want de oven doet het meeste werk. Lekker met bloemkool en peulvruchten. Lees hier hoe je dit smakelijke recept maakt!
Zo maak je de gevulde zoete aardappel:
- Verwarm de oven voor op 220 °C.
- Prik de zoete aardappelen in met een vork en bak ze minimaal 50-60 minuten tot ze zacht van binnen zijn maar niet uit elkaar vallen. Je moet gemakkelijk en zonder veel weerstand een vork in het midden van de aardappel kunnen steken.
- Verwarm in een pan eetlepel olijfolie. Voeg de kikkererwten, de belugalinzen en de boerenkool toe.
- Breng op smaak met de paprikapoeder, de kerriepoeder, wat zout en versgemalen zwarte peper.
- Roerbak een paar minuten tot de boerenkool zacht is en de peulvruchten goed bedekt zijn met de kruiden.
- Als de zoete aardappels klaar zijn laat je ze iets afkoelen en snij je ze open.
- Vul ze met de boerenkool en peulvruchten.
- Voeg de gehalveerde Looye Honingtomaten en de amandelen toe.
Lees ook: Recept: Romige gevulde aardappelen uit de oven
Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!
Bron en beeld: Looye