Dat wordt smullen!
Het is deze week de Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel, en daarom toveren we deze smakelijke vegan variant van Mac & Cheese op tafel. Uiteraard zonder kaas, maar met lekkere plantaardige alternatieven, zoals de ‘kaas’ van Violife. Loopt het water je ook al in de mond?
Gebruikers van de mobiele versie van de site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.
Zo maak je de vegan Mac & cheese:
- Vet een ovenschaal in met wat Vioblock. Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking, besprenkel met wat olijfolie en zet apart.
- Smelt voor de romige saus Vioblock in een grote pan.
- Strooi de bloem erdoor en roer tot er klontjes ontstaan. Blijf nog een minuut roeren en giet langzaam de kokosmelk erbij. Blijf kloppen totdat er een glad mengsel ontstaat.
- Voeg peper, paprikapoeder en nootmuskaat toe aan het mengsel en roer goed door.
- Voeg vervolgens de plantaardige alternatieven van Violife toe aan het mengsel en roer door tot de producten gesmolten zijn. Giet de macaroni erbij en roer opnieuw door.
- Doe het mengsel in de ingevette ovenschaal en bak in een voorverwarmde oven op 180 °C gedurende 15 minuten.
- Is de bovenkant mooi goudbruin? Haal het gerecht dan uit de oven.
- Bestrooi de Mac & change met paprikapoeder en verse tijmblaadjes en serveer.
- Genieten maar!
Wist je dat?
Door in dit recept 1 verpakking Violife Cheddar Flavour Slices (200g) te gebruiken in plaats van reguliere kaas wordt er een CO2 uitstoot bespaard die gelijkstaat aan 222,5 keer ‘s nachts jouw telefoon opladen. Wauw! Wil je meer weten? Via de Calculate Your Change test kun je meten hoeveel impact jij maakt als je af en toe switcht naar een plantaardig alternatief.
Lees ook: Hoe gezond zijn de plantaardige alternatieven voor yoghurt eigenlijk?
Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!
Bron en beeld: Violife