Jaimy Boer
70 min.
34 pers.
Ingrediënten
  • 1 pak Golden Oreo's
  • 100 gram roomkaas
  • 220 gram geplette ananas
  • 15 milliliter rum
  • 360 gram witte chocoladeschilfers
  • 13 gram kokosolie
  • Geroosterde kokossnippers

Deze truffels zijn het beste van beide werelden

Piña Colada als cocktail? Graag! Piña Colada als truffel? Nog beter! Nu de temperaturen stijgen, stijgt ook ons verlangen naar kokos. Gelukkig zit je met deze Piña Colada truffels meteen goed. Het smaakt naar je favoriete zomerse cocktail én er zitten Golden Oreo’s in. Do we need to say more?

Het recept is gemaakt met rum, maar je kunt ook kiezen voor ananassap of siroop met amandel extract. Net zo smakelijk!

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je de Piña Colada truffels:

  • Hak de Golden Oreo’s in kleine stukjes. Hier kun je een roller voor gebruiken of een keukenmachine. Doe de koekkruimels in een grote kom en voeg hier de roomkaas, geplette ananas en rum toe. Roer dit samen tot alles gelijkmatig is gemengd.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier. Maak met een kleine koekjeslepel kleine balletjes van het mengsel. Leg ze op de voorbereide bakplaat en bevries ze tot ze licht verhard zijn. Dit duurt ongeveer 30 minuten. Rol vervolgens de balletjes tot een gladde massa.
  • Smelt in een middelgrote magnetronbestendige kom de witte chocoladeschilfers en kokosolie samen inde magnetron. Dit doe je in korte perioden van 30 seconden. Doe dit tot de schilfers helemaal gesmolten zijn en je een egaal smeersel hebt.
  • Dompel één voor één de bevroren balletjes in gesmolten chocolade met een vork en leg ze daarna op de bakplaat. Bestrooi ze daarna met geroosterde kokos.
  • Doe de bakplaat in de koelkast en koel de chocolade net zolang tot de chocolade gehard is.
  • Verdeel ze over schaaltjes. Voeg er eventueel nog een schep ijs bij.
  • Genieten maar!

Lees ook: Recept: aardbei Daiquiri Piña Colada-ijsjes

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Delish | Beeld: Videostill