Lekker bij stokbrood of nachos!
Nog op zoek naar een frisse dip voor bij de bbq of bijvoorbeeld bij nachos? Zoek dan niet verder. Deze zomerse Griekse feta dip is heerlijk tijdens de warme zomerdagen. De dip heeft veel weg van een Griekse salade, maar dan zonder olijven, uien en oregano. Wil jij de dip proberen? We leggen je uit hoe je ‘m maakt.
Grieks
Deze Griekse feta dip laat ons spontaan denken dat we ons in het zonnige Griekenland bevinden. Deze dip, vol komkommers, tomaten en feta, is dan ook geïnspireerd op de Griekse salade. Voor een zachtere, luchtige consistentie voegden we Griekse yoghurt en roomkaas toe. Het is heel makkelijk te maken!
Voor gebruikers van de mobiele versie van de website staan de ingrediënten onderaan het artikel.
Zo maak je de feta dip
Let op: dit recept maakt heel veel dip en kan in principe gehalveerd worden. Maar beter te veel dan te weinig, toch? Goed, let’s get started.
- Klop in een grote kom met een handmixer de feta, Griekse yoghurt, roomkaas, olie, citroensap en -rasp luchtig.
- Breng op smaak met zout en rode pepervlokken en roer de dille erdoor.
- Doe de dip in een serveerschaal en strooi de toppingen komkommer, tomaten, dille en een scheutje olie eroverheen.
- Serveer met chips of stokbrood en enjoy!
In onderstaande video worden alle stappen nog eens herhaald. Kijk mee.
Dit recept bewaren? Pin ‘m op Pinterest!
Lees ook: Easy peasy: dit is het geheim van een groene pesto
Bron: Delish| Beeld: YouTube, Videostill