Ingrediënten
  • VOOR DE CAKE:
  • 125 gram roomboter (op kamertemperatuur)
  • 200 gram kristalsuiker
  • 1 theelepel citroenrasp
  • 1 theelepel vanille-extract
  • Snuf zout
  • 3 eieren
  • 300 milliliter karnemelk
  • 275 gram bloem (+ 1 eetlepel extra)
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • 0,5 theelepel baking soda
  • 150 gram frambozen
  • VOOR HET GLAZUUR:
  • 175 gram poedersuiker
  • 1 á 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 2 eetlepels karnemelk
  • Extra frambozen (garnering)
Renée Bootsma
60 min.
10 pers.
Ingrediënten
  • VOOR DE CAKE:
  • 125 gram roomboter (op kamertemperatuur)
  • 200 gram kristalsuiker
  • 1 theelepel citroenrasp
  • 1 theelepel vanille-extract
  • Snuf zout
  • 3 eieren
  • 300 milliliter karnemelk
  • 275 gram bloem (+ 1 eetlepel extra)
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • 0,5 theelepel baking soda
  • 150 gram frambozen
  • VOOR HET GLAZUUR:
  • 175 gram poedersuiker
  • 1 á 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 2 eetlepels karnemelk
  • Extra frambozen (garnering)

Om je vingers bij af te likken!

Deze cake is zó lekker, wij raden je echt aan om deze eens te proberen. De cake is lekker luchtig en toch smeuïg, friszoet door het toevoegen van de frambozen en daardoor ook een heel licht zuurtje. Perfect voor de zomer!

Frambozencake

De cake is heerlijk friszoet, maar heeft toch een beetje bite door de stukjes frambozen. Heerlijk in combinatie met het lekkere glazuur, en dat maakt deze frambozencake dan ook zo lekker. Een lekkere traktatie voor wanneer je gasten over de vloer hebt, maar ook heerlijk om zelf – helemaal in je eentje – van te genieten, want zo lekker is hij wel.

Frambozen

De echte zomerframbozen zijn pas vanaf juni te verkrijgen, maar vaak kun je geïmporteerde frambozen ook al wel in het voorjaar krijgen. Je kunt de cake dus al prima in het voorjaar bakken. Zelfs in de winter kun je de cake maken, gebruik dan diepvries frambozen.

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 175 °C boven- en onderwarmte.
  • Klop ondertussen de roomboter en suiker in circa 5 minuten luchtig. Voeg dan de citroensap, vanille-extract en een snufje zout toe. Mix goed door.
  • Mix een voor een de eieren door het beslag. Voeg vervolgens de karnemelk toe, gevolgd door de bloem, bakpoeder en baking soda. Mix kort totdat je een mooi beslag hebt.
  • Besprenkel de frambozen met de extra eetlepel bloem en schep voorzichtig door zodat ze allemaal met bloem bedekt zijn. Dit zorgt er straks voor dat de frambozen niet naar de bodem van de cake zakken. Spatel ze door het beslag heen.
  • Vet een cakevorm in en bedek deze met bakpapier. Doe het beslag in de cakevorm en bak in circa 45-60 minuten de cake gaar en goudbruin.
  • Laat de cake afkoelen en maak ondertussen het glazuur. Meng alle ingrediënten voor het glazuur tot een glad geheel, verdeel het glazuur over de cake en versier de cake eventueel met extra frambozen.
  • Geniet ervan!

Lees ook: Zó bewaar, schil en kook je witte asperges het beste

Dit recept bewaren? Pin hem dan op Pinterest!

Bron: Eef Kookt Zo | Beeld: Adobe Stock