Makkelijk en gezond!
Bij erwtensoep denken we al snel aan de traditionele goedgevulde soep – ook wel snert – die we vooral in de winter eten. Maar nu de lente van start is gegaan, hoeft dat echt niet te betekenen dat je niet meer kan genieten van een bordje erwtensoep! En het is ook nog eens ontzettend makkelijk. Wij leggen je uit hoe je deze heerlijke zomerse soep maakt.
Lichte maaltijd
Deze smaakvolle erwtensoep is perfect als lichte maaltijd in de lunchpauze, of als voorgerecht. Het is natuurlijk het allerlekkerst als je hem warm opdient, maar wist je dat je de restjes ook koud kunt eten? Restjes kun je een week bewaren in de koelkast, in een luchtdichte verpakking, en tot drie maanden in de vriezer.
Aan de slag
- Smelt de boter in een grote pan op middelhoog vuur.
- Bak daar de aardappelen in tot ze lichtbruin zijn.
- Voeg dan de bouillon toe en breng de pan aan de kook.
- Laat dit 10 tot 15 minuten sudderen totdat de aardappelen gaar zijn.
- Voeg erwten toe en kook deze voor 5 tot 8 minuten tot ze zacht zijn.
- Pureer de groentes tot een glad geheel met een staafmixer, of in de blender.
- Verdeel de soep over de schaaltjes en garneer met wat kruiden naar keuze.
- Eet smakelijk!
Ook lekker: Recept: romige pasta met asperges, citroen, witte wijn en kaas
Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!
Bron: Taste of Home | Beeld: Pexels