Ingrediënten
  • 130 gram ongezouten roomboter
  • 250 gram ricotta
  • 3 eieren
  • 1/2 sinaasappel
  • 150 gram suiker
  • 10 gram bakpoeder
  • 1 theelepel zout
  • 200 gram bloem
  • 150 gram rabarber
  • 2 1/2 eetlepel amandelschaafsel
  • 100 gram rabarber compote
Renée Bootsma
2 uur + 5 min.
10 pers.
Ingrediënten
  • 130 gram ongezouten roomboter
  • 250 gram ricotta
  • 3 eieren
  • 1/2 sinaasappel
  • 150 gram suiker
  • 10 gram bakpoeder
  • 1 theelepel zout
  • 200 gram bloem
  • 150 gram rabarber
  • 2 1/2 eetlepel amandelschaafsel
  • 100 gram rabarber compote

Heerlijk!

Zin in eens een andere cake dan alleen maar vanille cake? Ga dan eens voor deze rabarbercake met ricotta en amandelschaafsel. Een heerlijke luchtige cake met een romige smaak door de ricotta, maar ook de zuur-zoete smaak van rabarber een nootachtige smaak van de amandelen. Yum!

Rabarber

Rabarber is nog tot juni in het seizoen, dus dit is je laatste kans om nog lekker te kokkerellen en te bakken met deze groente. Tijd dus om een heerlijke rabarbercake met ricotta en amandelschaafsel te maken. De compote in de cake kun je zelf maken, maar je kunt natuurlijk ook rabarber compote kopen in de supermarkt of bij de groenteboer. De compote zorgt voor een lekkere verassing in de cake. Geloof ons, het is een cake waar je van wil blijven eten.

Zo bak je ’em:

  • Laat de boter, ricotta en de eieren op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven ondertussen voor op 180°C.
  • Vet de springvorm in met een beetje van de boter. Bekleed de bodem met bakpapier.
  • Rasp de schil van de sinaasappel. Rasp alleen het oranje gedeelte, het witte gedeelte is bitter.
  • Klop met een mixer de boter, ricotta en suiker tot een glad mengsel. Mix de eieren er een voor een doorheen. Spatel de sinaasappelrasp erdoor, gevolgd door het bakpoeder, zout en bloem.
  • Was de rabarber, verwijder de uiteindes en snijd diagonaal in ruitjes.
  • Verdeel het beslag over de springvorm en verdeel de stukjes rabarber over de bovenkant met een snufje suiker en amandelschaafsel. Bak in 45 minuten af totdat de cake gaar en goudbruin is.
  • Haal de cake uit de oven en laat afkoelen in de bakvorm. Verwijder de bakvorm en laat de cake geheel afkoelen op een rooster.
  • Snijd de cake horizontaal doormidden. Leg het bovenste deel apart en verdeel de rabarber compote over de cake. Plaats het bovenste deel daarna terug op de cake.
  • Bestuif met poedersuiker en geniet!

Lees ook: Yum! Carrot cake koekjes met frosting

Artikel bewaren? Pin hem dan op Pinterest!

Bron: Eatertainment | Beeld: Adobe Stock