Na de eerste hap ben je overtuigd!
Wij vinden het heerlijk om in de keuken te rommelen, maar soms heb je daar niet veel tijd voor. Dan is een makkelijk en snel recept precies wat je nodig hebt. Zoek niet verder, want met deze zoete peer speculaas crumble tover je in 30 minuten een smakelijke traktatie op tafel.
Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.
Zo maak je zelf crumble
Voor dit recept gebruiken wij een kant-en-klare mix voor crumble, maar je kunt dit natuurlijk ook zelf maken. Dit doe je op de volgende manier: meng 130 gram bloem met 100 gram suiker, 1 theelepel kaneel, 1 theelepel bakpoeder en een snuf zout goed en voeg 150 gram boter in stukken toe aan het droge mengsel. Gebruik je vingertoppen of een vork zodat er een kruimelig mengsel ontstaat. Easy peasy!
Zo maak je de zoete peer speculaas crumble:
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een ovenschaal of bakvorm in met boter of olie.
- Schil en snijd de peren in kleine stukjes en doe ze in een mediumgrote kom. Indien je een kant-en-klare mix gebruikt, zit er ook een mix voor de fruitvulling bij. Strooi de mix over de stukjes peer en roer dit goed door elkaar. Strooi royaal de mix voor koek en speculaas over de peren en roer dit grondig door elkaar.
- Doe de fruitvulling in de ovenschaal.
- Maak de crumble zoals op de verpakking staat of maak het recept voor zelfgemaakte crumble.
- Verdeel het kruimelige beslag over het fruit.
- Zet de ovenschaal in het midden van de oven en bak voor ongeveer 30-35 minuten. De crumble is klaar als het goudbruin en gaar is.
- Laat de crumble twintig minuten staan.
- Serveer de crumble met een toef slagroom en eventueel een bolletje ijs.
- Genieten maar!
Lees ook: Recept: gebakken peertjes met amandelcrumble en ahornsiroop
Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!
Bron: Kookfans | Beeld: iStock