Hier willen wij wel een punt van!
Een zoete traktatie, zo kun je deze marshmallowtaart met pretzels en aardbeien het beste omschrijven. Heerlijk voor als je visite hebt en iets lekkers voor bij de koffie of thee wilt. En in de avond de rest van de taart oppeuzelen. Heerlijk!
Voor gebruikers van de mobiele versie van de website staan de ingrediënten onderaan het artikel.
Zo maak je de marshmallowtaart met pretzels en aardbeien:
- Breek de pretzels in kleine stukken. Hier kun je een keukenmachine voor gebruiken, maar je kunt ze ook klein krijgen door er met een keukenroller overheen te rollen.
- Leg 2/3 van de kruimels op de bodem van een ingevette springvorm. De overige kruimels bewaar je voor de topping.
- Maak vervolgens de gelatine. Dit doe je door een vel gelatine aan een pan kokend water toe te voegen en 2 minuten goed te roeren. Roer het citroensap erdoor. Zet de gelatine voor 30 minuten in de koelkast, maar roer af en toe goed door.
- Snijd de helft van de aardbeien in plakjes. Bewaar deze voor de topping.
- Klop in een grote kom 1 kop volvette room tot er stijve pieken vormen.
- Klop de marshmallowspread, roomkaas en gezoete gecondenseerde melk door het gekoelde gelatinemengsel tot alles goed gemengd is. Giet dit vervolgens over de bodem.
- Dek de bakvorm af en laat het 4 tot 6 uur koelen. Het is de bedoeling dat de taart stevig is.
- Klop de resterende volvette room tot er stijve pieken vormen.
- Haal de taart uit de koelkast en verdeel de zware room over de taart.
- Maak het af met de aardbeien en kruimels. Tip: gebruik ook kleine bloemetjes om het nog indrukwekkender te maken!
- Snijd de taart in stukken en serveer op borden.
- Eet smakelijk!
Ook lekker: Recept voor perzikkruimeltaart
Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!
Bron: Taste of Home | Beeld: Videostill, Bigger Bolder Baking