Ingrediënten
  • 2 kleine zoete aardappelen
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1/4 theelepel zout
  • 1/4 theelepel peper
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 kipfilet zonder vel
  • 340 gram zwarte bonen
  • 1 jalapeñopeper (optioneel)
  • 55 gram magere kaas
  • 1/2 avocado
  • Pico de gallo (optioneel)
  • Groene ui, voor garnering
Vivian
45 min.
2 pers.
Ingrediënten
  • 2 kleine zoete aardappelen
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1/4 theelepel zout
  • 1/4 theelepel peper
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 kipfilet zonder vel
  • 340 gram zwarte bonen
  • 1 jalapeñopeper (optioneel)
  • 55 gram magere kaas
  • 1/2 avocado
  • Pico de gallo (optioneel)
  • Groene ui, voor garnering

Deze variatie op de klassieke nacho’s wil je proberen

Bij nacho’s denk je waarschijnlijk aan tortillachips met een goede dosis gesmolten kaas en ingrediënten als jalapeño, ui, maïs en bonen. Wijntje erbij op het terras. Heerlijk! Toch bestaan er ook heel smakelijke varianten op de klassieke nacho’s. Probeer eens deze zoete aardappel nacho’s met kip.

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Zo ga je te werk:

  • Verwarm de oven voor op 200°C
  • Snijd de zoete aardappelen in gelijke rondjes.
  • Leg de stukjes zoete aardappel in een middelgrote kom. Doe hier 1 eetlepel olijfolie, knoflookpoeder, paprikapoeder, zout en peper bij. Zorg ervoor dat alle stukjes zoete aardappel gekruid zijn.
  • Leg de rondjes op een met bakpapier beklede bakplaat en zet apart.
  • Neem een tweede bakplaat met bakpapier en leg hier de kipfilet op. Kruid de kipfilet met olijfolie, zout en peper. Wikkel het bakpapier om de kip en vouw de randen om.
  • Bak de zoete aardappelen en de kip in de oven voor zo’n 20 minuten. Controleer of de kip goed gegaard is.
  • Laat de kip en de zoete aardappelstukjes afkoelen. Vervolgens neem je twee vorken en ga je de kip shredden.
  • Neem een middelgrote pan. Leg eerst de rondjes zoete aardappel op de bodem. Leg hier vervolgens de shredded kip, zwarte bonen, jalapeño (optioneel) en kaas overheen. Verhit dit nog zo’n 5-10 minuten, of tot de toppings warm zijn en de kaas gesmolten is.
  •  Garneer met avocado, pico de gallo en groene ui. Serveer de zoete aardappel nacho’s gelijk.
  • Eet smakelijk!

Ook lekker: Recept: Harissa kip uit de oven met aardappelen en dille-yoghurtsaus

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Tasty | Beeld: Videostill Tasty