Een heerlijk gerecht uit de oven
Ben jij dol op kip en zoete aardappelen? Dan is dit een recept dat je absoluut moet proberen. De tweemaal gebakken aardappelen zijn gevuld met BBQ chicken en afgetopt met een laag gesmolten kaas. Dat wordt smullen!
Zo maak je de gevulde zoete aardappel:
- Verwarm de oven voor op 190 °C.
- Leg de zoete aardappelen op een grote bakplaat. Vet in met olie en breng op smaak met zout en peper.
- Bak tot ze zacht zijn, ongeveer 1 uur, afhankelijk van de grootte.
- Laat de aardappelen iets afkoelen.
- Snijd met een schilmesje langs de bovenkant van elke zoete aardappel en duw beide uiteinden naar binnen om een kuiltje te maken.
- Meng de kip met barbecuesaus en knoflook in een middelgrote kom.
- Vul de zoete aardappelen en garneer met rode ui, jalapeño en kaas.
- Zet opnieuw in de oven en bak tot de kaas smelt en de kip is opgewarmd, nog ongeveer 15 minuten.
- Besprenkel met extra barbecuesaus voor het opdienen.
- Eet smakelijk!
Variatietip
Wil je de gevulde aardappel extra lekker maken? Hol de aardappel dan uit nadat je ‘m voor de eerste keer in de oven hebt gezet. Doe de zoete aardappel in een grote kom, samen met cream cheese, boter, chilipoeder en knoflookpoeder. Meng tot een romige vulling. Vul de zoete aardappel met een laagje van dit mengsel, voordat je de kip toevoegt en alle ander stappen volgt.
Ook lekker: Makkelijk recept: krokante kipgehaktballetjes
Wil je dit artikel/recept bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!
Bron: Delish | Beeld: iStock