Ingrediënten
  • Bakspray  
  • 450 gram gekoeld pizzadeeg, verdeeld in 2 stukken
  • 400 gram gekookte kip, versnipperd
  • 175 milliliter barbecuesaus
  • 130 gram geraspte mozzarella
  • 1/4 middelgrote rode ui, in dunne plakjes gesneden
  • 45 gram geraspte Gouda (kaas)
  • Snufje gemalen rode pepervlokken (optioneel)
  • 2 eetlepels vers gesneden koriander
Sanne
45 min.
2 pers.
Ingrediënten
  • Bakspray  
  • 450 gram gekoeld pizzadeeg, verdeeld in 2 stukken
  • 400 gram gekookte kip, versnipperd
  • 175 milliliter barbecuesaus
  • 130 gram geraspte mozzarella
  • 1/4 middelgrote rode ui, in dunne plakjes gesneden
  • 45 gram geraspte Gouda (kaas)
  • Snufje gemalen rode pepervlokken (optioneel)
  • 2 eetlepels vers gesneden koriander

Vanavond pizza?

Een pizza van de pizzeria is altijd goed, maar zelfgemaakte pizza is nog veel beter! Deze BBQ Chicken-pizza heeft de perfecte combinatie van een knapperige korst, kip, barbecuesaus en natuurlijk smeuïge mozzarella. Tijd om de keuken in te gaan! 

Zo maak je een BBQ Chicken-pizza:

  • Verwarm de oven voor op 250 °C.
  • Bekleed twee grote bakplaten met bakpapier en vet in met bakspray.
  • Roer in een middelgrote kom de kip en 60 milliliter barbecuesaus door elkaar.
  • Rol het pizzadeeg uit, op een licht met bloem bestoven oppervlak, tot een grote cirkel. Schuif het deeg daarna op de voorbereide bakplaten.
  • Bedek elke pizza met 60 milliliter barbecuesaus en de helft van het kipmengsel. Verdeel in een gelijkmatige laag en laat zo’n 2,5 centimeter rond de rand vrij.
  • Voeg vervolgens een laag mozzarella en rode ui toe en bedek met Gouda kaas.
  • Bestrooi eventueel met rode pepervlokken.
  • Zet de BBQ Chicken-pizza in de oven tot de kaas gesmolten is en het deeg gaar, ongeveer 20 tot 25 minuten.
  • Garneer met koriander.
  • Eet smakelijk!

Lees ook: Wetenschappelijk bewezen: pizza eten maakt je productiever

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Delish | Beeld: Unsplash