Ingrediënten
  • VOOR DE CORDON BLEU
  • 4 kipfilets
  • 1 eetlepel knoflookpoeder
  • 1 eetlepel uienpoeder
  • 16 plakjes Zwitserse kaas
  • 225 gram ham
  • Arachideolie of plantaardige olie om in te frituren
  • 125 gram bloem
  • 4 eieren, losgeklopt
  • 100 gram paneermeel
  • Zout en peper naar smaak
  • VOOR DE SAUS:
  • 3 eetlepels boter
  • 2 teentjes knoflook , fijngehakt
  • 3 eetlepels bloem
  • 500 milliliter melk
  • 60 gram dijonmosterd
  • 100 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • Zout en peper naar smaak
Esther Reitsema
80 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • VOOR DE CORDON BLEU
  • 4 kipfilets
  • 1 eetlepel knoflookpoeder
  • 1 eetlepel uienpoeder
  • 16 plakjes Zwitserse kaas
  • 225 gram ham
  • Arachideolie of plantaardige olie om in te frituren
  • 125 gram bloem
  • 4 eieren, losgeklopt
  • 100 gram paneermeel
  • Zout en peper naar smaak
  • VOOR DE SAUS:
  • 3 eetlepels boter
  • 2 teentjes knoflook , fijngehakt
  • 3 eetlepels bloem
  • 500 milliliter melk
  • 60 gram dijonmosterd
  • 100 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • Zout en peper naar smaak

Veel lekkerder dan uit de supermarkt!

Als je een AVG’tje maakt is een cordon bleu voor het vlees altijd een goed idee. Je kunt ‘m natuurlijk in de supermarkt kopen, maar het is veel lekkerder om er zelf een te maken. Wij delen daarom het ultieme recept voor de perfecte cordon bleu mét saus.

Zo maak je de cordon bleus:

  • Meng het zout, de peper, het knoflookpoeder en het uienpoeder door elkaar. Bestrooi de kipfilets met dit kruidenmengsel.
  • Pak een vel plastic folie, leg hierop een kipfilet en leg daarop weer een vel plastic folie. Sla vervolgens met een vleeshamer, deegroller of zware pan de kip plat. Het moet nog ongeveer 1 centimeter dik zijn.
  • Verwijder de plastic folie. Bedek de kipfilet eerst met 2 plakjes Zwitserse kaas, vervolgens 2 plakjes ham, dan nog een laag Zwitserse kaas en dan nog een laag ham.
  • Rol de belegde kipfilet op en leg op een nieuw vel plastic folie.
  • Wikkel de kip stevig in de plasticfolie. Gebruik hierbij het overtollige plastic aan de zijkanten om te draaien en bind de uiteinden vast. Herhaal dit proces voor de overige kipfilets en zet ze dan voor 30 minuten in de koelkast.
  • Verwarm ondertussen een pan met hoge zijkanten met 5 cm olie tot 170 °C.
  • Zet dan drie brede schalen klaar: een met het bloem, een met het losgeklopte ei en een met het paneermeel.
  • Haal de kipfilets door de schalen in de volgorde: bloem, ei en paneermeel.
  • Leg de cordon bleu in de olie en bak ongeveer 5 minuten per kant, of tot de buitenkant egaal goudbruin is.
  • Ondertussen maak je de saus klaar. Smelt hiervoor de boter in hoge pan op middelhoog vuur en bak de knoflook tot deze zacht is. Voeg de bloem toe en roer dit er goed doorheen.
  • Voeg de melk toe en klop tot het volledig is opgenomen en er geen klontjes meer zijn. Blijf kloppen tot het mengsel aan de kook komt en dikker wordt.
  • Voeg de mosterd, Parmezaanse kaas, zout en peper toe en meng dit goed door de saus. Haal dan de pan van het vuur.
  • Snijd de cordon bleus in plakjes en serveer met de saus.
  • Eet smakelijk!

Lees ook: Van zuurkool tot rode wijn: dit zijn de raarste ijssmaken ter wereld

Artikel bewaren? Pin hem dan op Pinterest!

Bron: Tasty | Beeld: Adobe Stock