Gooi oude croissants niet weg, want je kunt er een heerlijke snack van maken
Heb je nog oude croissants over van het weekend? Gooi ze zeker niet weg. Hoewel het knapperige laagje er een dag later wel vanaf is, kun je ze nog prima eten. Geen fan van een zachte croissant? Dan kun je er smakelijke croissant-croutons van maken. Een knapperige snack die in een kwartier op tafel staat.
Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.
Lekker bij ijs
In tegenstelling tot ‘normale’ croutons zijn croissant-croutons niet bedoeld om in de soep te doen. Deze zoete snack is heerlijk bij ijs. Met de krokante plakken croissant schep je roomijs namelijk gemakkelijk naar binnen. In Amerika doen ze dit al jaren! Je kunt een croissant-crouton ook in een ijscoupe steken als garnering. Je hebt er slechts vier ingrediënten voor nodig en in een kwartiertje staat het al op tafel. Aan de slag!
Zo maak je croissant-croutons:
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Meng de suiker en het zout in een kom en zat apart.
- Snijd de croissant met een scherp (brood)mes voorzichtig in ongeveer 8 gelijkwaardige plakken. Het aantal plakken dat je eruit haalt is afhankelijk van de grootte van de croissant.
- Variatietip: je kunt deze croutonplakken ook maken met een chocoladecroissant!
- Smelt de boter in een pannetje op laag vuur of in de magnetron.
- Voorzie de plakjes croissant met een kwartje van een laagje boter.
- Bestrooi de helft van het plakje met het suikermengsel.
- Bak de croissant-croutons 6 minuten in de oven.
- Draai ze om, voorzie ook de andere kant van een laagje boter en bestrooi met suiker.
- Bak nog eens 6 minuten in de oven tot ze krokant en goudbruin zijn.
- Haal uit de oven en laat afkoelen.
- Geniet ervan!
Lees ook: Is een meergranencroissant gezonder dan een roombotercroissant?
Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!
Bron: Culy | Beeld: Pexels