Dit wintersportgerecht ziet er weer heerlijk uit!
De Käsespätzle is een van de bekendste en populairste kaasgerechten uit Oostenrijk. En als jij een groot wintersportliefhebber bent, dan ben jij dit gerecht vast en zeker wel eens tegengekomen op de menukaart. Dit kaasgerecht is een prima maaltijd om weer aan te sterken na zo’n heerlijk dagje op de latten, maar nóg leuker is het om het zelf te maken.
Zo maak je de Käsespätzle
- Allereerst maak je het spätzlebeslag.
- Hiervoor pak je de bloem, zout, peper, nootmuskaat, kurkuma en de eieren en meng je dit in een grote kom.
- Beetje bij beetje voeg je er steeds een beetje water aan toe totdat het een mooi en egaal beslag wordt.
- Wel is het belangrijk om ervoor te zorgen dat het beslag niet té nat wordt.
- Als je ziet dat het een mooi egaal beslag wordt voeg je er op het laatst nog een eetlepel olie aan toe.
- Vervolgens klop je het deeg voor ongeveer vijf minuten en laat het dan voor vijftien minuten rusten.
- Dan pak je er een grote pan bij.
- Doe hier wat water in en zet dit op een middellaag vuur.
- Voeg hier daarna wat zout bij en wacht totdat het water aan de kook is.
- Pak de Spätzlerasp (verkrijgbaar bij Bol.com) erbij en rasp het beslag rustig boven de pan en laat het in het water glijden.
- Als je ziet dat de spätzle naar boven komt drijven, is het gaar.
- Schep ze dan uit de pan en spoel ze af met koud water.
- Vervolgens pak je een pan en zet deze op het vuur.
- Fruit dan de knoflook en ui in de pan.
- Voeg daarna de spätzle toe en bak deze eventjes mee met de knoflook en de ui.
- Dan pak je alle kaas en doe je ook dit in de pan.
- Roer alles goed door totdat het allemaal gesmolten is.
- Haal het geheel dan uit de pan en verdeel het over vier borden.
- Garneer het met wat heerlijke gebakken uitjes, peterselie en wat bieslook.
- Smullen maar!
Lees ook: Recept: zó maak je de wintersport favoriet de Tiroler Gröstl
Artikel bewaren? Pin hem op Pinterest.
Bron: Snow Plaza | Beeld: Videostill