Sara Bergsma
20 min.
6 pers.
Ingrediënten
  • 200 gram pure chocolade in blokjes
  • 90 gram boter
  • 200 gram koekjes - bijvoorbeeld amaretti
  • 100 gram noten - bijvoorbeeld pistachenoten
  • 2 eetlepels melk
  • 1 theelepel vanille-extract
  • Een snuf zout
  • Poedersuiker

Super geschikt voor kinderen!

Ben je op zoek naar een verrukkelijk Italiaans dessert dat niet alleen lekker is, maar ook nog eens super eenvoudig te maken? Je zoektocht eindigt hier, want we hebben het perfecte recept voor je: chocolade-salami! Dit traditionele Italiaanse no-bake dessert is zoet, crunchy en zal vooral onder de jonge eters een grote favoriet zijn. En het beste van alles? Je hebt geen oven nodig! 

Zo ga je te werk:

  • Smelt de chocolade en boter samen in een kom boven een pan met kokend water of in de magnetron. Zorg ervoor dat je regelmatig roert totdat alle ingrediënten volledig gesmolten zijn. Zo voorkom je ook dat de chocolade verbrandt.
  • Terwijl de chocolade smelt, verkruimel je de koekjes. Je kunt dit doen met behulp van een keukenmachine, door ze fijn te stampen in een plastic zak met een deegroller, of door ze gewoon grof te hakken met een mes. Als je noten toevoegt, kun je ervoor kiezen om ze heel te laten of grof te hakken met een mes.
  • Zodra de chocolade en boter volledig gesmolten zijn, haal je de kom van het vuur. Voeg vervolgens de melk, vanille-extract, een snufje zout en de verkruimelde koekjes en gehakte noten toe aan de gesmolten chocolade. Roer alles goed door elkaar totdat alle ingrediënten gelijkmatig bedekt zijn met de chocolade.
  • Leg een vel plasticfolie op een schoon aanrecht. Schep het chocolademengsel op het folie en vorm het tot een lange worstvorm. Je kunt er ook voor kiezen om twee kleinere chocoladesalami’s te maken.
  • Wikkel de chocoladesalami strak in het plasticfolie en draai de uiteinden dicht als een snoepje. Laat de chocoladesalami vervolgens minimaal 2 uur afkoelen in de koelkast.
  • Haal de chocoladesalami daarna uit de koelkast en verwijder voorzichtig het plasticfolie. Bestuif het met poedersuiker om het de look van een echte salami te geven. Snijd de chocoladesalami vervolgens in plakjes en serveren maar.
  • Eet smakelijk!

Lees ook: Watertanden gegarandeerd: zo maak je espresso martini tiramisu

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Culy | Beeld: Adobe Stock