Hanna Mellema
1 uur + 10 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • Olijfolie
  • 1 ui
  • 1 paprika
  • 500 gram rundergehakt
  • 100 milliliter water
  • 1 zakje taco mix
  • 1 blik bruine bonen (400 gram)
  • 1 blik mais (300 gram)
  • 400 ml gezeefde tomaten
  • 6 medium tortilla's
  • handje geraspte kaas

Het beste van twee werelden: Mexicaans en Italiaans in één!

De Mexicaanse en Italiaanse keuken zitten beiden vol met overheerlijke gerechten. Maar wat nou als je niet kunt kiezen tussen de twee? Nou, dan doe je het allebei! Dit recept voor een taco lasagne combineert de smaken van Mexico met een Italiaanse klassieker. Enne, het is helemaal niet ingewikkeld.

Zo maak je deze taco lasagne:

  • Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een ovenschaal (± 27 x 17 cm) in met wat olie of boter.
  • Snipper de ui en snijd de paprika in blokjes. Doe wat olijfolie in een pan, en bak hierin de ui en paprika voor ongeveer 6 minuten op middelhoog vuur.
  • Voeg het gehakt toe, en bak mee totdat het gaar is. Voeg dan het water en de taco kruiden toe, en breng aan de kook. Laat daarna nog 2 minuten op laag vuur pruttelen.
  • Roer dan de zwarte bonen, mais en tomatenblokjes er doorheen. Laat 10 minuten zachtjes koken zonder deksel, totdat het mengsel wat ingedikt is. Haal dan van het vuur.
  • Pak de ovenschaal erbij. Op de bodem hiervan leg je 2 tortilla’s, gevolgd door de helft van het gehaktmengsel en wat geraspte kaas. Herhaal dit één keer. Bedek dan de bovenkant met de laatste 2 tortilla’s, en strooi hier nog een ruime hoeveelheid geraspte kaas overheen.
  • Bedek de ovenschaal met aluminiumfolie, en zet ongeveer 30 minuten in de oven (of totdat de kaas gesmolten is).
  • Eet smakelijk!

Lees ook: Makkelijk recept: romige pasta met courgette en bacon

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Tasty | Beeld: Adobe Stock