Ingrediënten
  • 340 gram spekjes
  • 450 gram gehakt
  • 200 gram roomkaas
  • 450 gram mozzarella in delen
  • 240 gram ricotta
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden
  • Halve theelepel knoflookpoeder
  • Halve theelepel chilivlokken
  • 360 gram pizzasaus
  • Pepperoni
  • 25 gram Parmezaanse kaas
  • Stokbrood of toastjes om te dippen
Sabine
50 min.
8 pers.
Ingrediënten
  • 340 gram spekjes
  • 450 gram gehakt
  • 200 gram roomkaas
  • 450 gram mozzarella in delen
  • 240 gram ricotta
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden
  • Halve theelepel knoflookpoeder
  • Halve theelepel chilivlokken
  • 360 gram pizzasaus
  • Pepperoni
  • 25 gram Parmezaanse kaas
  • Stokbrood of toastjes om te dippen

Een dip om van te watertanden!

Oké, er zullen mensen zijn die pizza niet het aller, allerlekkerste gerecht ter wereld vinden, maar een pizza afslaan? Dat doet vrijwel niemand. Om onze liefde voor pizza te benadrukken, delen we vandaag een recept voor de lekkerste pizzadip. Heerlijk om een stokbroodje of toastje in te dippen. 

Een stuk pizza is heerlijk, maar soms heb je zin in een beetje variatie. Dit recept van Delish is perfect om je trek in pizza te stillen en om aan je behoefte aan een beetje variatie te voldoen.

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 190°C.
  • Bak de spekjes in een pan gaar. Bak in een aparte pan het gehakt gaar.
  • Doe de roomkaas, de helft van de mozzarella, ricotta, Italiaanse kruiden, knoflookpoeder en chilivlokken in een kom en vermeng met elkaar.
  • Voeg het vlees toe en roer nogmaals.
  • Verdeel het mengsel gelijkmatig over een ronde ovenschaal. Smeer de pizzasaus erop en verdeel de rest van de mozzarella erop. Dek af met peperoni en de Parmezaan.
  • Bak 20 tot 25 minuten in de oven. Serveer met stokbrood. Geniet ervan!

Lees ook: Pizzafondue: dit moet je een keer proberen!

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Delish | Beeld: Still Delish