Rowan Hattu
2,5 min.
2 - 4 pers.
Ingrediënten
  • 2 chocoladerepen
  • Pistache pasta
  • Kadayif deegdraden
  • Boter

Heerlijk!

Je kunt er bijna niet meer omheen op het internet: de Dubai chocoladereep is letterlijk overal te zien. Maar wat maakt deze chocoladereep nou zo speciaal? Dat zit ‘m in de pistache en kadayif binnenin de reep. Enne, goed nieuws: wij vertellen je hoe je deze reep maakt. 

Zo maak je de virale chocoladereep thuis!

  • Allereerst pak je de bakvorm met bakpapier erbij. Gebruik je een siliconen bakvorm? Dan kan je het bakpapier achterwege laten, en deze invetten met olie.
  • Daarna zet je een pan met heet water op een hoog vuurtje. Op deze pan zet je een hittebestendige kom, waarin je je favoriete chocoladereep au bain-marie smelt.
  • Als de chocolade helemaal gesmolten is, giet je deze in je bakvorm. Vervolgens zet je de bakvorm minstens een uur in de vriezer om het op te laten stijven.
  • Ondertussen smelt je wat boter in een koekenpan. Snijd de kadayif in dunne stukken en voeg dit toe aan de koekenpan. Maak dit allemaal goed los met een spatel, en bak door totdat het een goudbruine kleur krijgt. Let op: dit kan wel eventjes duren.
  • Haal de kadayif van het vuur, en roer hier de pistachecrème doorheen.
  • Na een uur haal je de bakvorm uit de vriezer. Verspreid de kadayif met pistachecrème over de chocolade heen. Druk dit goed aan en zet het dan terug in de vriezer.
  • Dan smelt je een tweede chocoladereep op dezelfde manier als de eerste reep.Wanneer dit gesmolten is, haal je de bakvorm weer uit de vriezer en giet hier dan de gesmolten chocolade nog overheen.
  • Dit geheel laat je dan weer voor minstens een uur opstijven in de vriezer. Haal daarna weer uit de vriezer en je bent klaar.
  • Smullen maar!

Lees ook: Helemaal klaar voor het EK: zandkoekjes met oranje glazuur

Artikel bewaren? Pin hem dan op Pinterest!

Bron: De Hippe Vegetariër | Beeld: Adobe Stock