Ingrediënten
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 limoen
  • 2 theelepels chilivlokken
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1/2 theelepel komijn
  • 700 gram kabeljauw
  • Peper
  • Zout
  • 8 tortillas
  • 1 avocado
  • Zure room
  • 30 gram mayonaise
  • Koriander
  • 1 eetlepel honing
  • 400 gram (rode)kool
  • 200 gram maïs
  • 1 rode peper
Madelon Pathuis
35 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 limoen
  • 2 theelepels chilivlokken
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1/2 theelepel komijn
  • 700 gram kabeljauw
  • Peper
  • Zout
  • 8 tortillas
  • 1 avocado
  • Zure room
  • 30 gram mayonaise
  • Koriander
  • 1 eetlepel honing
  • 400 gram (rode)kool
  • 200 gram maïs
  • 1 rode peper

Dit gerecht brengt je alvast in de zomersferen

Nu de zomer voor de deur staat zijn wij alvast opzoek naar heerlijke frisse gerechten die passen bij het seizoen en zomerse temperaturen. En laten we eerlijk zijn: taco’s zijn altijd een goed idee. Deze heerlijke en gezonde vistaco’s maken we met een frisse saus en een vleugje pit. Perfect om binnenkort in het zonnetje op te eten! Wij leggen je uit hoe je de vistaco’s maakt.

Aan de slag

  1. Meng in een kom de olijfolie, limoensap, paprika, chilipoeder, komijn en cayennepeper door elkaar.
  2. Voeg de kabeljauw toe, en bedek de vis gelijkmatig met het mengsel. Laat de kabeljauw vervolgens 15 minuten marineren.
  3. Maak ondertussen de koolsla. Klop in een grote kom mayonaise, limoensap, koriander en honing door elkaar.
  4. Roer de kool, maïs en jalapeño erdoor. Kruid met peper en zout.
  5. Verhit een koekenpan en haal de kabeljauw uit de marinade en kruid beide kanten van elke filet met zout en peper.
  6. Bak de vis aan beide kanten voor  tot 5 minuten tot ze gaar zijn.
  7. Stel nu de taco’s samen. Begin met de vis en leg daaroverheen de koolsla. Top af met een beetje limoensap, avocado en wat zure room.
  8. Eet smakelijk!

Lees ook: Nooit meer champignons in plakjes snijden door deze TikTok-hack!

Artikel bewaren? Pin hem dan op Pinterest!

Bron: Delish | Beeld: Pexels