Ingrediënten
  • VOOR DE VULLING:
  • 120 gram amandelspijs
  • 40 gram walnoten
  • 40 gram hazelnoten
  • 15 gram gekonfijte sinaasappelsnippers
  • 20 gram rozenwater
  • 20 gram honing
  • VOOR DE KATAIFI:
  • 160 gram bloem
  • 120 gram maïzena
  • Snufje zout
  • 70 gram zonnebloemolie
  • 350 gram water
  • Gesmolten boter
  • VOOR DE AFWERKING:
  • Pistachenootjes
  • Honing
Fabiën
30 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • VOOR DE VULLING:
  • 120 gram amandelspijs
  • 40 gram walnoten
  • 40 gram hazelnoten
  • 15 gram gekonfijte sinaasappelsnippers
  • 20 gram rozenwater
  • 20 gram honing
  • VOOR DE KATAIFI:
  • 160 gram bloem
  • 120 gram maïzena
  • Snufje zout
  • 70 gram zonnebloemolie
  • 350 gram water
  • Gesmolten boter
  • VOOR DE AFWERKING:
  • Pistachenootjes
  • Honing

Wil je proberen!

In de derde aflevering van Heel Holland Bakt, afgelopen zaterdag, bestond de technische opdracht uit het maken van het Griekse dessert kataifi. Het was een aardige uitdaging voor sommige kandidaten. Toch vindt Robèrt zelf dat het recept prima te doen is en heeft hij het recept gedeeld. Zo maak je de heerlijke kataifi baklava zelf thuis.

Gebruikers van de mobiele versie van deze website vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Griekse delicatesse

Kataifi baklava is anders dan ‘normale’ baklava. Bij deze Griekse versie van het gebakje is het de bedoeling dat je dunne, krokante strengen deeg krijgt. Robèrt vult de gebakjes verder met amandelspijs, walnoten, hazelnoten, sinaasappel, rozenwater en honing. Hmmmm…

Zo maak je de kataifi baklava:

  • Verwarm de oven voor op 210 graden.
  • Vet de ovenschaal alvast in.
  • Begin met de vulling, door de walnoten en hazelnoten fijn te malen.
  • Meng de rest van de ingrediënten tot een stevige vulling.
  • Maak dan 6 rolletjes van ongeveer 40 gram en 8 centimeter per stuk.
  • Nu kun je beginnen aan de kataifi zelf.
  • Meng alle ingrediënten, behalve de boter, tot een beslag.
  • Haal het beslag door een zeef en doe het in de spuitfles.
  • Verwarm de koekenpan.
  • Spuit dicht op de pan in snelle maar lange bewegingen deegdraadjes in de pan.
  • Haal ze er meteen uit als ze op kleur zijn en leg apart in een schaal, afgedekt met een handdoek.
  • Herhaal voor ongeveer 18 keer, zodat je genoeg kataifi hebt om alle vulling in te rollen.
  • Maak lange stroken van de kataifi en smeer ze in met gesmolten boter.
  • Rol de kataifi om de rolletjes vulling heen. Knip eventueel bij met een schaar. Zorg dat de vulling goed is ingesloten.
  • Leg de rolletjes in de ovenschaal. Zorg dat je ruimte over hebt in de schaal aan beide kanten.
  • Bak de rolletjes 12-15 minuten goudbruin.
  • Ter afwerking kun je nog wat honing over de kataifi schenken of gehakte pistachenootjes er overheen strooien.
  • Eet smakelijk!

Lees ook:  Zo maak je de lekkere roze koeken uit Heel Holland Bakt

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Heel Holland Bakt | Beeld: Unsplash