Jaimy Boer
60 min.
12 pers.
Ingrediënten
  • Voor het deeg:
  • 75 gram bloem
  • 75 gram witte basterdsuiker
  • 20 gram ei
  • 135 gram bloem
  • 3 gram bakpoeder
  • Pure chocolade

Meten is weten!

Zat jij vanaf de bank ook zo te smullen van alle baksels van Heel Holland Bakt? In aflevering vier stond chocolade in de schijnwerpers en moesten de kandidaten chocoladebiscuits maken voor de technische ronde. Maar zoals Robèrt ook al zei: meten is weten. Het vergt dus een hoop bakkennis. Volgens de Meester Patissier is het prima te doen, en hij deelt zelf het recept. Durf jij het aan? 

Gebruikers van de mobiele versie van deze website vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je de chocoladebiscuits:

  • Verwarm de oven voor op 170 graden.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Pak een mediumkom en meng de suiker, boter en ei.
  • Voeg de bloem en bakpoeder toe en draai tot een mooi deeg.
  • Rol het deeg uit tot een mooie plek waar je 12 koekjes van 3,5 x 5 centimeter uit kunt snijden.
  • Snijd de koekjes uit met behulp van een liniaal en kartelroller.
  • Leg de koekjes op de bakplaat en bak ze in 18-20 minuten gaar en goudbruin.

Voor de chocolade

  • Smelt de chocolade au bain-marie.
  • Tempereer de chocolade op een marmeren plaat.
  • Maak de mal voor de koekjes schoon met de watten.
  • Vul de mal met een laagje chocolade.
  • Tik op de onderkant, zodat er geen belletjes meer in de chocolade zitten.
  • Zet de mal met de chocolade in de vriezer.
  • Los de uitgeharde chocolaatjes uit de vorm.
  • Maak een pan warm op het vuur, draai hem om en gebruik de onderkant om de gladde kant van de chocolaatjes kort te smelten.
  • Plak de chocolade zo vast op de koekjes.
  • Laat de chocolade hard worden.
  • Geniet ervan!

Lees ook: Zo maak je de kataifi baklava uit Heel Holland Bakt

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Heel Holland Bakt | Beeld: Pexels