Friet deluxe!
Wij draaien onze hand niet om voor een portie friet met een klodder mayonaise. Wil je nou een keer goed uitpakken, dan zit je met Amerikaanse friet, of loaded fries, zeker goed. Heerlijk met een romige laag kaassaus en toppings zoals bacon, lente-ui en chilipepers. In dit recept laten we zien hoe je dat zelf maakt!
Ranch saus
Voor dit recept maken we ook zelf ranch saus, een bekende Amerikaanse saus wat vaak gegeten wordt als dip, over de groente of in de salade. Heb je te veel saus gemaakt? Dan is het zeker een aanrader om het een keer bij de groente te serveren. Of als dipsaus bij dit heerlijke broccoli-kaasbrood met knoflook!
Zo maak je de Amerikaanse friet met kaassaus:
- Pak een grote kom en klop hierin de karnemelk, mayonaise, zure zoom, chilipeper én sap, peterselie, dille, peper, knoflookpoeder, zout en uienpoeder samen.
- Bereid de friet voor zoals op de verpakking staat.
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Doe ondertussen het ontbijtspek in een enkele laag in een koude, middelgrote pan. Kook op middelhoog vuur, tot ze krokant en vet zijn. Breng over naar een met keukenpapier beklede plaat.
- Leg de friet in een enkele laag op een bakplaat. Top het af met kaas en spek.
- Bak de friet tot de kaas gesmolten is, voor drie tot vijf minuten.
- Top het af met de chilipeper, lente-ui en de ranch saus.
- Genieten maar!
Lees ook: Recept: loaded fries met krokante kip en romige kaassaus
Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!
Bron: Delish | Beeld: Pexels