Ingrediënten
  • Voor de cordon bleu's:
  • 4 kipfilets
  • 1 eetlepel knoflookpoeder
  • 1 eetlepel uienpoeder
  • 16 plakken Zwitserse kaas
  • 225 gram ham in plakken
  • 125 gram bloem
  • 4 eieren
  • 100 gram paneermeel
  • Zout en peper naar smaak
  • Plantaardige olie
  • Voor de romige mosterdsaus:
  • 3 eetlepels boter
  • 2 tenen knoflook
  • 3 eetlepels bloem
  • 480 ml melk
  • 60 gram dijon mosterd
  • 100 gram geraspte parmezaanse kaas
  • Zout en peper naar smaak
Sara Bergsma
55 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • Voor de cordon bleu's:
  • 4 kipfilets
  • 1 eetlepel knoflookpoeder
  • 1 eetlepel uienpoeder
  • 16 plakken Zwitserse kaas
  • 225 gram ham in plakken
  • 125 gram bloem
  • 4 eieren
  • 100 gram paneermeel
  • Zout en peper naar smaak
  • Plantaardige olie
  • Voor de romige mosterdsaus:
  • 3 eetlepels boter
  • 2 tenen knoflook
  • 3 eetlepels bloem
  • 480 ml melk
  • 60 gram dijon mosterd
  • 100 gram geraspte parmezaanse kaas
  • Zout en peper naar smaak

Hmmm!

Er is niets waar we meer van houden dan een sappig, perfect gebakken stukje kip. Daarnaast kun je met kip veel verschillende kanten op, het wordt niet voor niets het meest veelzijdige stukje vlees genoemd. De naam cordon bleu klinkt misschien alsof het in een sterrenrestaurant thuishoort, maar iedereen die een beetje van koken houdt moet met dit recept uit de voeten kunnen. Dat beloven we! 

Wat moet je doen: de kip cordon bleu’s

  • Meng zout, peper, knoflookpoeder en uienpoeder met elkaar en strooi dit over de kipfilets. Zorg dat de kipfilets helemaal bedekt zijn met het kruidenmengsel.
  • Leg elke kipfilet tussen twee vellen plasticfolie op een snijplank en sla ze met een vleeshamer/deegroller/zwarepan tot ongeveer één centimeter dik.
  • Haal de plasticfolie’s weg en leg twee plakjes Zwitserse kaas, gevolgd door twee plakjes ham op de kipfilet. Daarna leg je nog twee plakjes kaas en twee plakjes ham op de kipfilet. Rol de kip op en leg deze op een nieuw vel plasticfolie.
  • Wikkel de kip strak in de plasticfolie en gebruik het folie wat je aan de zijkanten over hebt, om de rol van de kip cordon bleu stevig in het folie te draaien. Bind het overtollige plastic aan elkaar vast, zodat de kip stevig in het plastic zit. herhaal dit bij alle kipfilets en leg de rollen vervolgens minstens 30 minuten in de koelkast.
  • Verwarm ondertussen in een diepe koekenpan, vijf centimeter olie tot 170°C.
  • Haal de kip cordon bleu’s uit de koelkast. Bereid drie grote schalen voor, één met bloem, één met geklopt ei en één met paneermeel. Haal de kip eerste door de bloem, dan door het ei en vervolgens door het paneermeel.
  • Leg de gepaneerde kip cordon bleu dan in de olie en bak deze ongeveer vijf minuten per kant, totdat de buitenkant gelijkmatig goudbruin is.
  • Doe de kip nog even in een op 170°C voorverwarmde oven totdat de binnenkant van de kip 75°C heeft bereikt.

Wat moet je doen: de romige mosterdsaus

  • Bereid ondertussen de saus voor. Smelt in een steelpan de eetlepels boter en pers de knoflook uit, bak de knoflook zacht. Voeg de bloem toe en klop gedurende één minuut.
  • Voeg de melk toe en klop tot deze volledig is gemengd met het bloemmengsel en er geen klontjes meer te zien zijn. Blijf dit opkloppen totdat het mengsel begint te sudderen en dikker wordt.
  • Voeg de mosterd, Parmezaanse kaas, zout en peper toe en klop op om te combineren.
  • Haal de pan van het vuur, snijd de kip en serveer deze met een flinke hoeveelheid mosterdsaus.
  • Smakelijk eten!

Ook lekker: Recept: pasta carbonara met gerookte zalm

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘t op Pinterest!

Bron: Tasty | Beeld: Adobe Stock