Voor een romige pasta zijn wij altijd wel te porren
Als we niet veel tijd hebben om in de keuken te staan, flansen we vaak snel een pasta in elkaar. Voor ons geen straf, omdat we dol zijn op alle pastasoorten. Onlangs probeerden we deze pasta zalm uit. Niet heel gezond, maar alle calorieën dubbel en dwars waard.
Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.
Wat moet je doen?
- Kook de spaghetti al dente en giet af. Bewaar een klein beetje pastawater.
- Breng de zalmfilets op smaak met wat zout en peper.
- Verhit olijfolie in een koekenpan op een middelhoog vuur. Voeg de zalmfilet toe en bak beide kanten goudbruin.
- Leg een takje dille op elke zalmfilet en voeg de boter toe. Bedruip de zalm vervolgens met de gesmolten boter en bak de zijkanten nog even.
- Schep de zalmfilets uit de pan en zet apart.
- Laat het vet in de pan zitten en bak de sjalot zacht. Voeg de knoflook toe en bak één minuut.
- Schenk de wijn in de pan en roer goed door. Laat de wijn een paar minuten inkoken.
- Voeg vervolgens de slagroom toe en roer door.
- Doe de fijngesneden dille, peterselie, chilivlokken, het zout, de peper en het citroensap in de pan. Roer tot alles goed is vermengd.
- Roer als laats de gebakken zalm door de saus en voeg de spaghetti toe.
- Voeg eventueel nog wat pastawater toe om de saus wat dunner te maken.
- Verdeel de pasta over twee borden en serveer met wat extra peterselie en parmezaanse kaas.
Ook lekker: Roemeens gefrituurd fetabrood
Wil je dit recept bewaren? Pin ‘t op Pinterest!
Bron: Don’t go bacon my heart | Beeld: Videostill