Ingrediënten
  • 2 middelgrote zalmfilets
  • 150 gram panko
  • 1 eetlepel verse peterselie, fijngesneden
  • 1 theelepel verse tijm, fijngesneden
  • Rasp van 1 citroen
  • Zout en peper, naar smaak
  • 2x 2 eetlepels olijfolie
  • 1 à 2 eetlepels dijonmosterd
Christel
20 min.
2 pers.
Ingrediënten
  • 2 middelgrote zalmfilets
  • 150 gram panko
  • 1 eetlepel verse peterselie, fijngesneden
  • 1 theelepel verse tijm, fijngesneden
  • Rasp van 1 citroen
  • Zout en peper, naar smaak
  • 2x 2 eetlepels olijfolie
  • 1 à 2 eetlepels dijonmosterd

Om je vingers bij af te likken!

Voor een stukje zalmfilet zijn wij altijd te porren. We eten graag een stukje zalm, omdat je het op zoveel verschillende manieren kunt bereiden. Zo maken we het de ene keer met een romige saus en de andere keer met een pittige saus. Dit keer gooiden we het over een andere boeg en maakten we de zalm klaar met een krokant korstje.

Gebruikers van de mobiele versie van de site vinden de ingrediëntenlijst onderaan de pagina.

Wat moet je doen?

  • Verwarm de oven voor op 220 ºC.
  • Doe de panko in een grote kom en voeg de peterselie, tijm, citroenrasp, peper, olijfolie en het zout toe. Roer tot alles goed is vermengd.
  • Breng de zalmfilet op smaak met zout en peper.
  • Smeer de dijonmosterd royaal uit over de zalmfilet.
  • Verdeel het pankomengsel over de zalmfilet.
  • Verhit de olijfolie in een grote, ovenbestendige koekenpan op middelhoog vuur.
  • Bak de zalmfilet (met de pankolaag omhoog) 4 minuten.
  • Zet de pan vervolgens in de oven en bak 7 à 10 minuten.
  • Laat de zalmfilet even afkoelen en eet smakelijk!

Ook lekker: Franse uiensoep-pasta met knoflook en kaas

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘t op Pinterest!

Bron: Philip Lemoine | Beeld: Videostill