Redactie Kookfans
35 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 1 forse zalmfilet
  • 120 gram boter, gesmolten
  • 3 limoenen
  • 4 eetlepels honing
  • 3 theelepels verhakselde knoflook
  • 10 gram grof gesneden koriander
  • zout en peper naar smaak

Met dit recept zet je in een handomdraai een restaurantwaardige zalm op tafel

Echt lekkere zalm op tafel zetten is vaak makkelijker gezegd dan gedaan. Het blijkt elke keer nog een opgave om zalm te maken die krokant van buiten is, heerlijk zacht van binnen, en vol smaak zit. Maar met dit handige recept zet je in een handomdraai een heerlijke zalm op tafel.

Voor gebruikers van de mobiele website, staan de ingrediënten onderaan het recept.

Zo maak je deze heerlijke zalm uit de oven:

  • Verhit de oven voor op 180 graden. Bedek een grote ovenschaal met aluminiumfolie en vet deze in.
  • Leg de zalm op het folie, en bestrooi deze naar smaak met zout en peper.
  • Snijd een limoen in dunne plakjes, en stop de helft hiervan onder de zalm. Vouw het folie rond de zalm zo dat de randen ervan omhoog staan.
  • Pers het sap uit de twee andere limoenen. Doe dit sap in een kom met de boter, honing, en knoflook. Giet dit mengsel over de zalm.
  • Verdeel de rest van de limoenschijfjes over de bovenkant van de zalm.
  • Bak 15 à 20 minuten op 180 graden. Zet hierna de oven op de grillstand, en laat de zalm in 5 minuten grillen goed gaar en krokant worden.
  • Haal de zalm uit de oven. Sprenkel wat koriander over het geheel.
  • Voilà: je hebt een luxe, maar simpele zalm op tafel gezet. Eet smakelijk!

Tip: geen fan van koriander? Je bent niet de enige! Gelukkig zijn er volop alternatieven voor koriander die heerlijk smaken bij zalm. Bij de redactie is een mix van rozemarijn en tijm favoriet!

Lees ook: Recept: overheerlijke zalm uit de airfryer

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Chop Secrets | Beeld: Videostill