Jummie!
Ben jij niet zo’n keukenprinses, maar wil je wel een culinair hoogstandje creëren? Dat kan! Met déze overheerlijke zalm met salsa verder, krieltjes en haricots verts, betover jij de smaakpapillen van al jouw gasten. Geloof ons!
Zo maak je dit heerlijke gerecht
- Allereerst begin je met het maken van de salsa verde.
- De eerste stap hierbij is het aanzetten van de grillstand van je oven.
- Dan pak je de tomatillo’s, ui, knoflook en jalapeño’s en legt dit op een bakplaat.
- Schuif de bakplaat dan voor ongeveer vijf minuten in de oven.
- Laat ze vervolgens vijf minuten afkoelen en doe ze dan samen met de koriander en het zout in een keukenmachine.
- Zet de keukenmachine aan en draai dit door totdat het een mooie salsa wordt.
- Dan stoom je de krieltjes in een zeef boven een pan met kokend water.
- Dit duurt in totaal ongeveer tien minuutjes.
- Zijn de krieltjes gaar? Voeg ze dan toe aan de salsa verde.
- Vervolgens kook je de haricots verts in 4 tot 6 minuten gaar.
- Daarna giet je dit af en doe je ze terug in de pan.
- Voeg hier dan ook een scheutje olijfolie aan toe.
- Gooi de pistachenoten eroverheen en zet dit even weg.
- Bak dan de zalm in wat olijfolie voor ongeveer 3 tot 4 minuten aan beide kanten.
- Dan schep je de haricots verts mét pistache op een bord, en leg de zalm erbovenop.
- Leg er een paar krieltjes bij op met de salsa verde eroverheen.
- Doe dan nog wat salsa verde op de zalm.
- Eet smakelijk!
Lees ook: Eenpansgerecht: gnocchi met worst, lentegroenten en kaas
Artikel bewaren? Pin hem op Pinterest!
Bron: Culy | Beeld: Videostill