Een heerlijk, voedzaam gerecht
Jum, een vers stukje zalmfilet met Mediterrane groenten uit de oven. Dit gerecht doet je gegarandeerd denken aan een zomerse vakantiebestemming in het zonnige zuiden. Door de citroen heerlijk fris en door de mix van groentes en kruiden lekker Mediterraans.
Ovengerechten
Bij Kookfans zijn wij gek op ovengerechten. Het zijn vaak eenpansgerechten waardoor je minder vuile vaat hebt. Tevens zijn het gerechten waar je niet veel naar om hoeft te kijken; alles in de ovenschaal en hup die oven in. Dit gerecht is ook nog eens zo gemakkelijk, dat het bijna niet mis kan gaan.
Zalm bereiden
Het bereiden van zalm kan op verschillende manieren. In dit gerecht laten we de zalm garen in de oven, maar je zou zalm ook kunnen bakken, barbecueën, stoven, stomen, wokken en grillen. Voor het bereiden van de zalm in de oven kun je rekening houden met de volgende leidraad: als de zalmfilet een dikte van 2,5 cm heeft, moet de zalm ongeveer 10 minuten in de oven. Op deze manier kun je uitrekenen hoe lang je zalmfilet de oven in moet. Toch nog even controleren of je zalm gaar is? Prik dan met een vork in de zalm; de zalm is gaar wanneer die in vlokken uit elkaar valt.
Zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de courgette en aubergine in plakjes en de ui in ringetjes. Verdeel samen met de cherrytomaten en de olijven in de ovenschaal. Giet 3 eetlepels olijfolie over het geheel en bestrooi met twee theelepels van de Italiaanse kruiden, peper en zout. Zet de ovenschaal voor 10 minuten in de voorverwarmde oven.
- Haal de ovenschaal weer uit de oven en leg de zalm op de groenten. Besprenkel met het overige deel van de olijfolie, Italiaanse kruiden en wat peper en zout.
- Zet de ovenschaal weer in de oven totdat de zalm gaar is. Dit duurt ongeveer 15 tot 20 minuten. Snijd de citroen in plakjes en garneer het gerecht met de citroen en de koriander. Eet smakelijk!
Ook lekker: romige bloemkoolpasta
Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!
Bron: Eatertainment | Beeld: Adobe Stock