Renée Bootsma
30 min.
2 pers.
Ingrediënten
  • 340 gram zalmfilet
  • 1 theelepel olijfolie
  • VOOR DE MARINADE:
  • 4 teentjes knoflook (fijngehakt)
  • 2 theelepels gember
  • 0,5 theelepel rode peper
  • 1 theelepel olijfolie
  • 80 milliliter sojasaus
  • 115 gram honing

Dit moet je proberen!

Wist je dat honing en zalm de perfecte combinatie zijn? In dit recept maken we een heerlijke mix van honing, sojasaus, knoflook en gember en bestrijken we daarmee de zalm. Je maakt dit heerlijke gerecht al in 30 minuten en het is een lekker makkelijk recept. 

Heerlijke glazuurlaag

Voordat je de zalm bakt, laat je hem marineren in de marinade. Daarna bak je de zalm in een hete pan totdat de buitenkant lekker krokant is. Vervolgens kun je de overige marinade bij de zalm doen, deze even verwarmen en laten indikken. Hierdoor krijgt de vis een heerlijke glazuurlaag! Serveer de zalm met je favoriete groenten en aardappelen, of ga voor een combinatie van rijst en groenten. Wij zijn gek op broccoli bij dit gerecht, dus dat raden wij dan ook zeker aan.

Zo maak je hem:

  • Doe de zalm in een afsluitbare zak of een middelgrote kom
  • Meng de ingrediënten voor de marinade in een kommetje of maatbeker. Giet vervolgens de helft van de marinade over de zalm, bewaar de rest voor later.
  • Laat de zalm minstens 30 minuten marineren in de koelkast, hoe langer hoe beter!
  • Verhit een beetje olie in een middelgrote pan. Voeg de zalm toe aan de pan en gooi de gebruikte marinade weg. Bak de zalm aan één kant voor zo’n 2-3 minuten, draai om en bak de andere kant nog eens 1-2 minuten.
  • Giet de overige marinade bij de zalm en laat inkoken tot een sausachtige consistentie.
  • Serveer de zalm met de saus en groenten, aardappelen of rijst. Eet smakelijk!

Lees ook: Het geheime ingrediënt: tips voor het perfecte BBQ-recept voor speklappen

Artikel bewaren? Pin hem dan op Pinterest!

Bron: Tasty | Beeld: Adobe Stock