Ingrediënten
  • VOOR DE ZALM
  • 340 gram zalmfilet zonder huid
  • 1 eetlepel olijfolie
  • VOOR DE MARINADE:
  • 4 tenen knoflook
  • 4 centimeter verse gember
  • 1/2 theelepel rode peperpoeder
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 80 milliliter sojasaus (met minder zout)
  • 115 gram honing
Sara Bergsma
50 min.
2 pers.
Ingrediënten
  • VOOR DE ZALM
  • 340 gram zalmfilet zonder huid
  • 1 eetlepel olijfolie
  • VOOR DE MARINADE:
  • 4 tenen knoflook
  • 4 centimeter verse gember
  • 1/2 theelepel rode peperpoeder
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 80 milliliter sojasaus (met minder zout)
  • 115 gram honing

Hmmm!

Drie woorden: honing, zalm en soja! Het kost weliswaar wat voorbereidend werk, maar zodra je deze zalm in soja-honingsaus hebt geprobeerd, wil je niets liever. En het leuke is: je hebt er helemaal niet zoveel ingrediënten voor nodig als je denkt. Met een eenvoudige mix van honing, sojasaus, knoflook en gember ben je er al bijna. Dan nog serveren met je favoriete groenten of rijst, en genieten maar!

Zo ga je te werk:

  • Plaats de zalm in een afsluitbare zak of middelgrote kom.
  • Hak de knoflook en gember fijn. Meng in een kleinere kom of maatbeker alle ingrediënten voor de marinade.
  • Giet de helft van de marinade over de zalm. Bewaar de andere helft voor later.
  • Dek de zalm af en laat minstens een halfuur marineren in de koelkast.
  • Verhit in een middelgrote pan een eetlepel olijfolie. Voeg de zalm toe aan de pan, zonder de gebruikte marinade. Die kun je weggooien.
  • Bak de zalm aan één kant gedurende 2 tot 3 minuten. Draai hem dan om en bak nog eens 1 tot 2 minuten.
  • Haal de zalm uit de pan. Giet de overgebleven marinade in de pan en laat inkoken.
  • Serveer de zalm met de saus en een bijgerecht van groenten, bijvoorbeeld broccoli.
  • Geniet ervan!

Ook lekker: Heerlijk recept: zalm Wellington

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘t op Pinterest!

Bron: Tasty | Beeld: Adobe Stock