Redactie Kookfans
30 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 500 gram asperges
  • 1 grote rode ui in schijfjes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 4 stukken zalmfilet
  • 120 gram boter
  • 4 knoflooktenen
  • 1 bosje peterselie
  • 3 citroenen

Een heerlijk gerecht in maar 30 minuten

Het asperge seizoen is in volle gang! Een goede reden dus om een heerlijk gerecht met asperges en zalm op tafel te zetten. Enne, voor dit recept hoef je zeker niet lang in de keuken te staan. Dit zomerse gerecht is koolhydraatarm en daarom ook nog eens ontzettend gezond. Daarnaast zorgt de knoflookboter met citroen en peterselie voor een frisse touch waardoor dit het perfecte gerecht is om dit voorjaar in het zonnetje op te eten. Een ding is zeker: met deze met knoflookboter besmeerde zalm en asperges uit de oven zul jij je gasten ongetwijfeld omverblazen!

Zo maak je dit recept zelf:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  2. Verdeel de asperges en de ui over een bakplaat en zorg dat ze niet door elkaar heen liggen. Besprenkel vervolgens met olijfolie, zout en peper.
  3. Zet die voor 10 minuten in de oven.
  4. Kruid ondertussen de zalm met zout en peper en meng in een kom de boter, knoflook, peterselie, citroenschil en 3 eetlepels citroensap; breng op smaak met zout en peper.
  5. Haal de bakplaat met asperges en ui na tien minuten uit de oven en leg de zalm in het midden met de huid naar beneden.
  6. Verdeel het knoflookboter-mengsel over de zalm en de groente.
  7. Zet de bakplaat voor 8 minuten in de oven.
  8. Verdeel de zalm, ui en asperges over de borden en garneer met wat peterselie en een citroenschijfje.
  9. Eet smakelijk!

Lees ook: Eenpansgerecht: gnocchi met worst, lentegroenten en kaas

Artikel bewaren? Pin hem op Pinterest!

Bron: Delish | Beeld: Unsplash, Christine Siracusa