Ingrediënten
  • VOOR DE WORTELTAART:
  • 180 gram wortels
  • 75 gram bruine suiker
  • 100 gram poedersuiker
  • 2 grote eieren
  • 120 milliliter canola-olie
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 150 gram bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel gemalen kaneel
  • ? theelepel gemalen nootmuskaat
  • VOOR DE CHEESECAKE:
  • 450 gram roomkaas
  • 100 gram poedersuiker
  • 2 grote eieren
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 120 gram zure room
Esther Reitsema
30 + 45 min.
8 pers.
Ingrediënten
  • VOOR DE WORTELTAART:
  • 180 gram wortels
  • 75 gram bruine suiker
  • 100 gram poedersuiker
  • 2 grote eieren
  • 120 milliliter canola-olie
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 150 gram bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel gemalen kaneel
  • ? theelepel gemalen nootmuskaat
  • VOOR DE CHEESECAKE:
  • 450 gram roomkaas
  • 100 gram poedersuiker
  • 2 grote eieren
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 120 gram zure room

Carrot cake en cheesecake in één!

Niets is leuker dan twee van je favoriete gerechten tot één gerecht samenstellen. In dit recept doen we dat met carrot cake en cheesecake. Zo houd je de pit van de carrot cake, maar geniet je ook van de frisse en romige smaak van cheesecake.

Zo maak je de worteltaart-cheesecake:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • We beginnen met het maken van de worteltaart. Rasp hiervoor de wortels, doe ze in een kom en leg apart.
  • Meng dan de bruine suiker, de poedersuiker en de eieren in een grote kom en klop dit samen tot een gladde massa.
  • Voeg de olie toe en klop het mengsel opnieuw.
  • Voeg vervolgens de vanille, bloem, bakpoeder, kaneel, nootmuskaat en geraspte wortels toe aan dit mengsel. Roer alles weer goed door elkaar.
  • Dan gaan we aan de slag met de cheesecake. Pak hiervoor een nieuwe, grote kom en klop daarin de roomkaas en de poedersuiker tot een gladde massa.
  • Klop vervolgens één voor één de eieren door dit mengsel.
  • Voeg dan de vanille en de zure room toe en klop opnieuw tot alles goed gemengd is.
  • Vet een springvorm van 20 cm in en giet 3/4 van het worteltaartbeslag hierin. Strijk de bovenkant glad.
  • Voeg dan de helft van het cheesecakebeslag toe.
  • Smeer het overgebleven worteltaartbeslag hier overheen en leg daarop de rest van het cheesecakebeslag.
  • Bak de taart ongeveer 45 minuten in het midden van de oven.
  • Haal de taart uit de oven en laat deze ongeveer 1 uur afkoelen tot kamertemperatuur.
  • Zet de taart vervolgens voor minstens 4 uur in de koelkast.
  • Haal de taart uit de springvorm en snijd deze in plakjes.
  • En je worteltaart-cheesecake is klaar om te serveren. Complimenten over je bakkunsten gegarandeerd!

Lees ook: Recept: no-bake cheesecake met overheerlijke witte chocolade

Artikel bewaren? Pin hem dan op Pinterest!

Bron: Tasty | Beeld: Adobe Stock