Rowan Hattu
5 + 202 min.
2 pers.
Ingrediënten
  • 8 witte asperges
  • 150 gram guanciale
  • 2 eidooiers
  • Zwarte peper
  • Zout
  • 50 gram Pecorino Romano (+ extra ter garnering)
  • Foelie

Jammie!

Het aspergeseizoen is begonnen en daarom worden we overspoeld met leuke en lekkere recepten met de groente. Zo hebben ook wij dit keer een leuke variatie: de witte asperges met overheerlijke carbonarasaus. 

Zo maak je de witte asperges met carbonarasaus

  • Allereerst pak je een grote pan en vul je deze met water.
  • Dan voeg je er zout en de foelie aan toe en breng dit aan de kook.
  • Pak daarna de guanciale en snij deze in gelijke blokjes.
  • Bak dit dan in een droge koekenpan op een laag vuurtje.
  • Ondertussen pak je de witte asperges erbij en schil deze.
  • Vergeet ook niet om de kontjes te verwijderen!
  • Daarna kook je de asperges voor drie minuten.
  • Zet vervolgens het vuur uit en laat de asperges zo’n vijftien minuten staan.
  • Haal dan de guanciale uit de pan en vang het vet op.
  • Pak een kom en doe hier eidooiers en de geraspte Pecorino Romano bij.
  • Al roerend voeg je hier dan druppelsgewijs het vet van de guanciale aan toe.
  • Doe dit totdat je een homogene massa krijgt.
  • Voeg dan al roerend twee schepjes vocht uit je aspergepan toe aan het mengsel.
  • Doe dit dan totdat je een lopende saus hebt.
  • Top het af met wat zout en peper.
  • Leg vervolgens de gekookte asperges op een bord en verdeel dan de carbonarasaus over de asperges.
  • Daarna bestrooi je het geheel met de krokante guanciale.
  • Rasp er vervolgens wat Pecorino Romano overheen.
  • Serveer het dan op met wat brood of gekookte krieltjes.
  • Eet smakelijk!

Lees ook: Moet je proeven: speculoos tiramisu

Artikel bewaren? Pin hem dan op Pinterest!

Bron: Culy | Beeld: Adobe Stock