Jammie!
Het aspergeseizoen is begonnen en daarom worden we overspoeld met leuke en lekkere recepten met de groente. Zo hebben ook wij dit keer een leuke variatie: de witte asperges met overheerlijke carbonarasaus.
Zo maak je de witte asperges met carbonarasaus
- Allereerst pak je een grote pan en vul je deze met water.
- Dan voeg je er zout en de foelie aan toe en breng dit aan de kook.
- Pak daarna de guanciale en snij deze in gelijke blokjes.
- Bak dit dan in een droge koekenpan op een laag vuurtje.
- Ondertussen pak je de witte asperges erbij en schil deze.
- Vergeet ook niet om de kontjes te verwijderen!
- Daarna kook je de asperges voor drie minuten.
- Zet vervolgens het vuur uit en laat de asperges zo’n vijftien minuten staan.
- Haal dan de guanciale uit de pan en vang het vet op.
- Pak een kom en doe hier eidooiers en de geraspte Pecorino Romano bij.
- Al roerend voeg je hier dan druppelsgewijs het vet van de guanciale aan toe.
- Doe dit totdat je een homogene massa krijgt.
- Voeg dan al roerend twee schepjes vocht uit je aspergepan toe aan het mengsel.
- Doe dit dan totdat je een lopende saus hebt.
- Top het af met wat zout en peper.
- Leg vervolgens de gekookte asperges op een bord en verdeel dan de carbonarasaus over de asperges.
- Daarna bestrooi je het geheel met de krokante guanciale.
- Rasp er vervolgens wat Pecorino Romano overheen.
- Serveer het dan op met wat brood of gekookte krieltjes.
- Eet smakelijk!
Lees ook: Moet je proeven: speculoos tiramisu
Artikel bewaren? Pin hem dan op Pinterest!
Bron: Culy | Beeld: Adobe Stock