Ingrediënten
  • Voor de taart:
  • 100 gram gesmolten roomboter + extra boter om in te vetten
  • 200 gram Marie biscuits of andere biscuits naar keuze, verkruimeld
  • 280 gram roomkaas, op kamertemperatuur
  • 300 milliliter slagroom met 40% melkvet
  • 250 gram mascarpone
  • 50 gram poedersuiker
  • 1 theelepel vanille-extract
  • rasp van 1 citroen
  • 30 milliliter sloe gin
  • Voor de topping:
  • 125 gram zwarte bessenjam
  • 3 eetlepels sloe gin
  • 1 eetlepel citroensap
Fabiën
240 min.
6 pers.
Ingrediënten
  • Voor de taart:
  • 100 gram gesmolten roomboter + extra boter om in te vetten
  • 200 gram Marie biscuits of andere biscuits naar keuze, verkruimeld
  • 280 gram roomkaas, op kamertemperatuur
  • 300 milliliter slagroom met 40% melkvet
  • 250 gram mascarpone
  • 50 gram poedersuiker
  • 1 theelepel vanille-extract
  • rasp van 1 citroen
  • 30 milliliter sloe gin
  • Voor de topping:
  • 125 gram zwarte bessenjam
  • 3 eetlepels sloe gin
  • 1 eetlepel citroensap

Yum!

Voor zowel een gebakken, als ongebakken cheesecake zijn wij altijd wel te porren. Deze romige taart streelt telkens weer onze smaakpapillen en wij kunnen er dan ook geen genoeg van krijgen. Ben jij ook zo’n cheesecake-fan? Maak dan eens deze winterse cheesecake, het ingrediënt dat deze taart zo ontzettend lekker maakt? Sloe gin! Een heerlijke vruchtenlikeur die wordt gemaakt met sleedoornbessen.

Wat moet je doen?

  • Doe de koekkruimels in een kom en roer de gesmolten boter erdoor. Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier en vet de zijkanten in.
  • Bedek de bodem van de springvorm met de koelkruimels en druk deze aan.
  • Doe de roomkaas, mascarpone, slagroom, poedersuiker, vanille-extract en citroenrasp in een kom en klop dit met een handmixer tot een egaal mengsel.
  • Schenk daarna de sloe gin bij het mengsel en roer dit door de roomkaas heen.
  • Doe het roomkaasmengsel in de springvorm en verdeel dit gelijkmatig. Zet de cheesecake daarna in de koelkast voor minstens 6 uur.
  • Serveer de cheesecake met een zelfgemaakte topping. Dit doe je simpelweg door alle ingrediënten met elkaar te vermengen.
  • Je kunt de topping (deels) over de taart verdelen of apart serveren.
  • Geniet ervan!

Lees ook: Yum! Zo maak je een winterse appeltaart met Licor 43!

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest

Bron: Kookfans archief | Beeld: Adobe Stock