In één pan te bereiden
Goulash is een Hongaarse nationale schotel. Officieel is het een soep, maar de ingedikte variant is een vleesstoofpotje. Wanneer wij het over goulash hebben, bedoelen we vaak deze laatstgenoemde. Er zijn veel varianten van het gerecht, waaronder die met rundvlees, lamsvlees, varkensvlees of vis. Om goulash te bereiden, moet je geen haast hebben. Het klaarmaken van dit gerecht duurt namelijk een aantal uren. Déze winterse beef goulash is echter veel sneller klaar. Gelukkig maar, want we hebben meestal niet de hele dag de tijd.
Het bereiden van goulash kost doorgaans een paar uur, maar deze variant is een stuk sneller klaar.
Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.
Zo maak je het:
- Neem een grote braadpan en verhit hierin een beetje olijfolie. Doe het rundvlees in de pan en bak totdat het bijna helemaal gaar is. Voeg de uien en knoflook toe en breng op smaak met een snufje zout. Laat 5 à 6 minuten garen.
- Voeg de tomatensaus, runderbouillon, worcestersaus, Italiaanse kruiden, peper en het laurierblad toe. Draai het vuur iets lager en laat 20 minuten pruttelen.
- Voeg de macaroni toe en kook al dente. Haal de pan van het vuur en roer er een handvol geraspte kaas doorheen. Serveer eventueel met een dot zure room.
- Geniet ervan!
Lees ook: Recept: snelle Hongaarse goulash
Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!
Bron: Laura in the Kitchen | Beeld: Videostill