Wentelteefjes doen niet onder voor heuse toetjes
Wij maakten vroeger regelmatig wentelteefjes om droog brood nieuw leven in te blazen. Anno 2019 maken we ze nog steeds vaak, voornamelijk omdat het een echte traktatie is geworden. Er zijn tig recepten voor overheerlijke wentelteefjes, denk aan wentelteefjes met romige cheesecake-vulling en crème brûlée-wentelteefjes. Onlangs maakten we een wentelteefjesovenschotel met appeltaartvulling.
Deze ovenschotel heeft ook wel wat weg van broodpudding.
Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.
Hoe maak je deze wentelteefjesovenschotel met appeltaartvulling?
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Snijd het brood in stukjes van zo’n 2,5 centimeter en snijd de appels in kleine, behapbare stukjes.
- Doe de broodstukjes, appelstukjes, bruine suiker en maizena in een kom en roer goed door.
- Doe de eieren, melk, het vanille-extract en de kaneel in een kom en mix met een garde tot alles goed is vermengd.
- Schenk de melk over de broodstukjes en roer even door.
- Vet een bakplaat (22 x 33 cm) in en verdeel de broodstukjes over de bakplaat. Je kunt uiteraard ook een grote ovenschaal gebruiken.
- Schenk wat siroop over de stukjes brood en appel heen.
- Schuif de bakplaat in de oven en bak je lekkernij 45 minuten.
- Snijd 6 stukken uit het brood.
- Serveer met poedersuiker en slagroom.
Ook lekker: Cappuccino pavlova
Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!
Bron: Tasty | Beeld: Videostill Tasty YouTube