Knapperig van buiten, zacht van binnen
Zin in een zoete snack? Dan is er niets lekkerder dan om één (of meerdere) van je eigen gebakken brownies te verorberen. Maar bij het bakken van brownies, kan helaas ook veel fout gaan. Zo komt het vaak voor dat ze te lang gebakken worden, wat ervoor zorgt dat de binnenkant niet lekker smeuïg maar droog is. Gelukkig hebben wij nu het perfecte recept gevonden om dit te voorkomen!
Zo maak je ze:
- Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed een vierkante of rechthoekige ovenschaal met bakpapier.
- Snijd de chocoladerepen in kleine stukjes. Smelt de helft van de chocolade in de magnetron en bewaar de andere helft voor later.
- Meng de boter en suiker in een grote kom en klop vervolgens de eieren en het vanille-extract er nog 1 à 2 minuten door, totdat het mengsel luchtig en licht van kleur wordt.
- Meng vervolgens ook de gesmolten chocolade er doorheen. Zorg er wel voor dat de chocolade niet te heet is, anders gaan de eieren koken.
- Zeef ook de bloem, het cacaopoeder en het zout door het mengsel.
- Meng het geheel met een spatel om de droge ingrediënten op te laten nemen, en zorg ervoor dat je niet te veel en te luchtig mengt. Hierdoor zullen de brownies namelijk meer de structuur van cake krijgen, én dat willen we niet.
- Doe de overgebleven chocoladestukjes erbij en schep goed door. Giet het beslag over naar de voorbereide ovenschaal.
- Bak gedurende 20 tot 25 minuten, afhankelijk van hoe fudgy je de brownies wilt hebben. Laat ze vervolgens volledig afkoelen.
- Snijd in plakjes en serveren maar.
- Eet smakelijk!
Lees ook: Tijdloze klassieker: steak tartaar
Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!
Bron: Tasty | Beeld: Adobe Stock