Renée Bootsma
1 uur + 20 min.
12 pers.
Ingrediënten
  • 300 gram zelfrijzend bakmeel
  • 300 gram roomboter
  • 300 gram suiker
  • 6 eieren
  • 1,5 zakje vanillesuiker
  • 1 theelepel citroensap
  • 120 gram poedersuiker
  • scheutje melk
  • EXTRA:
  • paaseitjes
  • voedingskleurstof
  • tulbandvorm

Smullen geblazen!

De paasdagen staan weer voor de deur. Dat betekent dat het weer tijd is om je lekker uit te sloven in de keuken. Deze tulband is perfect als dessert van de paasbrunch, maar ook erg lekker bij de koffie. Wij weten zeker dat je met deze cake een goede lekkernij op tafel zet!

De cake ziet er niet alleen lekker uit, het is ook nog eens een waar pronkstuk. De paaseitjes bovenop de tulband maken de cake helemaal af. Om de cake extra feestelijk te maken kun je ervoor kiezen om een druppeltje voedselkleurstof door het glazuur te mengen. Gebruik je liever geen kleurstof? Geen zorgen, de cake is zonder de kleurstof ook al een pronkstuk!

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Vet de tulbandvorm in en bestuif dit met een beetje bloem.
  • Klop de roomboter op kamertemperatuur met de suiker en vanillesuiker tot een romig mengsel. Meng één voor één de eieren en het beetje citroensap door het beslag.
  • Voeg het zelfrijzend bakmeel toe en mix goed door.
  • Stort het beslag in de vorm en bak de cake in 60 minuten gaar. Laat de cake goed afkoelen.
  • Maak ondertussen het glazuur door de poedersuiker te mengen met een scheutje melk en de optionele voedingskleurstof. Voeg eventueel wat extra poedersuiker of melk toe om de gewenste dikte te creëren.
  • Plaats de afgekoelde tulband op een bord of taartstolp. Verdeel het glazuur over de tulband en maak af met de paaseieren.
  • Laat de paastulband met glazuur ongeveer 45 minuten opstijven. Hierna kun je hem aansnijden. Eet smakelijk!

Ook lekker: Dít maak je met je overgebleven eieren na Pasen

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Brendakookt, redactie Kookfans| Beeld: Adobe Stock