Lisa Pover
Ingrediënten
  • 5 rode uien
  • 2 el boter
  • 1 el balsamico azijn
  • 2 takjes tijm (+ extra voor garnering)
  • 1/2 pakje Boursin knoflook & fijne kruiden (+extra voor garnering)
  • 1 rol bladerdeeg
  • Ook nodig: tarte tartin pan of ovenbestendige koekenpan van 23cm

Deze rode uien tarte tatin met Boursin is het perfecte gerecht om op tafel te zetten met de feestdagen. De lichtzoete smaak van de uien en de romige Boursin maken samen een uitstekende combinatie, terwijl het krokante bladerdeeg zorgt voor een feestelijke crunch. Het is een gerecht dat er indrukwekkend uitziet, maar verrassend eenvoudig te maken is. Of je het nu als voorgerecht of bijgerecht serveert, of zelfs tijdens de kerstbrunch, deze tarte tatin zal zeker een ster zijn op je feesttafel. Laten we aan de slag gaan en je keuken vullen met de heerlijke geur van dit feestelijke recept!

Wat moet je doen?
1. Verwarm de oven voor op 200 graden.

2. Pel de uien en snijd overlangs door midden. Snij dan iedere helft in 2 plakken.

3. Verhit de boter in een ovenbestendige koekenpan en bak de uien aan beide kanten aan tot ze goudbruin zijn. Draai telkens voorzichtig om zodat de stukken ui niet uit elkaar vallen. Voeg, wanneer de uien bijna klaar zijn, de balsamico azijn en de blaadjes van de tijm toe, bak kort mee en haal van het vuur.

4. Zorg dat de bolle kant van de uien omhoog ligt, zodat je bij het omdraaien van de tarte tatin de structuur van de ui ziet. Verdeel de Boursin over de uien en leg het bladerdeeg erop. Snij de overhangende delen weg en duw met een lepel de zijkant van het deeg een beetje onder de uien.

5. Bak 25 minuten af in de oven, tot het bladerdeeg goudbruin en gaar is. Laat 5 minuten afkoelen en keer dan om op een serveerschaal of bord.

6. Garneer met extra Boursin en extra tijm en dien direct op.

Eetsmakelijk!

Beeld: Boursin