Warme chocolate chip cookie in een mok? Zo maak je het!
Stel je voor: het is laat op de avond, de winkels zijn dicht en jij hebt ongelofelijke trek in iets zoets. Tijd dus om zelf iets lekkers te maken, met de ingrediënten die je in huis hebt. En deze ingrediënten heb je waarschijnlijk al ergens in je keukenkastjes liggen! Alles wat je daarnaast nodig hebt is een mok en een magnetron. Zo gebruik je ze om in een handomdraai een heerlijke, warme en smeuïge chocolate chip cookie te maken!
Wat moet je doen?
- Doe de boter in een grote mok en zet in de magnetron tot de boter gesmolten is.
- Haal de mok uit de magnetron en roer er met een vork de suiker doorheen.
- Doe hetzelfde met de eierdooier en het vanille-extract. Let op dat het botermengsel niet te heet is, anders stolt het ei!
- Meng nu de bloem erdoorheen. Als het goed is begint het nu op een koekjesdeeg te lijken. Voeg nu ook de chocolate chips aan het geheel toe.
- Zet de mok weer in de magnetron en zet deze op 50-70% kracht voor ongeveer 1 minuut. Zet de magnetron niet op volle kracht, anders verbrandt de chocolade!
Mocht het mengsel niet de gewenste textuur hebben, zet het mengsel dan nog eens 15 seconden in de magnetron tot deze goed lijkt. - Smullen maar!
Tips
Tip 1: Makkelijk een eierdooier van het eiwit splitsen? Pak een lege, schone plastic fles en zuig de eierdooier hier gemakkelijk mee op. Om dit te doen breek je het ei eerst open op een bord of in een kommetje. Vervolgens zet je de mond van de fles voorzichtig op de eierdooier en knijp je zachtjes in de fles. Als het goed is wordt de dooier zo heel opgezogen in de fles en hoef jij niet je handen vies te maken!
Tip 2: Geen chocolate chips in huis? Vervang deze eventueel voor een scheutje hagelslag of vlokken!
Tip 2: Voeg naast de basterdsuiker ook een snufje zout toe aan het mengsel. Zo krijg je een heerlijk sweet and salty resultaat.
Tip 3: Eet de chocolate chip cookie bijvoorbeeld met een schep vanille-ijs!
Lees ook: Feit of fabel: is de magnetron slecht voor onze gezondheid?
Wil je dit recept bewaren? Pin ‘t op Pinterest!
Bron: Just So Tasty | Beeld: Pixabay