Hanna Mellema
8-10 pers.
Ingrediënten
  • 150 milliliter espresso (of oploskoffie)
  • 45 milliliter amandel- of koffielikeur
  • 1 pak lange vingers
  • 1 bak vanille-roomijs (1 liter)
  • cacaopoeder

Voor als je nog inspiratie zocht voor de feestdagen!

De Viennetta ijsstam bij het kerstdiner: wie is er niet mee opgegroeid? Met dit recept til je de klassieke ijsstam naar een hoger niveauDeze tiramisu ijstaart combineert de twee heerlijke desserts in een nieuw toetje. Perfect om indruk mee te maken op je gasten bij het kerstdiner! Bovendien heb je maar een paar ingrediënten nodig.

Zo ga je te werk:

  • Bekleed een cakevorm van 25 cm met plastic folie. Zorg dat het een stuk over de randen heen hangt.
  • Meng in een diep bord de espresso en de likeur. Wil je liever geen alcohol gebruiken? Dan kun je de likeur weglaten.
  • Doop de helft van de lange vingers in het espressomengsel, en beleg de bodem van de cakevorm hiermee.
  • Schep een paar lepels vanilleijs over de lange vingers, totdat deze goed bedekt zijn. Bestrooi dit met een beetje cacaopoeder.
  • Leg daarna opnieuw een laagje lange vingers in de cakevorm, gevolgd door het vanilleijs. Strijk de bovenkant glad, en bedek met plastic folie.
  • Zet de ijstaart minimaal 6 uur in de vriezer zodat deze goed hard is. Bestrooi daarna de bovenkant met cacaopoeder, en serveer in kleine plakken.
  • Genieten maar!

Lees ook: Zo maak je heerlijke tiramisu met minder calorieën

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Lekker en Simpel | Beeld: Adobe Stock