Lekker koud en verfrissend
Een manier waarop iedereen de hitte wil verslaan, is natuurlijk met koud en verfrissend eten. En laten komkommers nou net het koelste van het koelste zijn. Het verfrissende smaakprofiel is de reden dat koude soep zo fris aanvoelt. Daarom zijn in dit recept van koude soep, komkommers de grote ster.
Gebruikers van de mobiele versie van deze website vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.
Koude soep
Deze soep hoeft niet gekookt te worden. Inplaats daarvan breng je de soep zachtjes op smaak met zachte kruiden zoals bieslook en dille. Voor deze soep kun je gewone komkommers uit de supermarkt gebruiken, maar je kan ook opzoek gaan naar Engelse of Perzische komkommers. Deze komkommers bevatten namelijk geen zaadjes en zijn van buiten zacht. Om de soep nog koeler te maken, voeg je er Griekse yoghurt aan toe. Om alle smaken in balans te brengen moet je er citroensap, zout en peper aan toevoegen.
Rijstazijn
Heb jij het gevoel dat er wat mist in dit recept? Dan heb je gelijk. Rijstazijn blijkt namelijk een heerlijke toevoeging te zijn voor deze komkommersoep. Rijstazijn voegt de perfecte hoeveelheid zoetheid toe zonder de soep te overheersen. Daarnaast kun je tahin toevoegen om zo alle smaken aan elkaar te verbinden. Het resultaat: een goed uitgebalanceerde soep die helemaal zomer ready is.
Extra tips voor het maken van komkommersoep
- Schep het waterige middenstuk uit de komkommer en gebruik alleen het komkommervlees voor een maximale smaak.
- Gebruik jouw eigen favoriete zachte, malse kruiden.
- Wissel de topping af en toe eens af.
Zo maak je deze frisse komkommersoep
- Doe de volgende ingrediënten in een blender: 2 eetlepels verse dilleblaadjes, 40 gram verse bieslook en 2 eetlepels verse peterselie.
- Snijd de uiteinden van 2 middelgrote komkommers en snij ze dan kruislings doormidden. Vervolgens snij je ze in de lengte doormidden.
- Schep met een lepeltje al het waterige eruit en gooi dit weg.
- Hak de komkommer fijn totdat je ongeveer 75 gram hebt en zet dit in de koelkast voor de garnering.
- Hak de overgebleven komkommer fijn en voeg dit toe aan de blender.
- Pers 1 grote middelgrote citroen uit tot je 2 eetlepels hebt.
- Voeg het citroensap, 1 teentje knoflook, 360 gram Griekse yoghurt, 60 milliliter olijfolie, 2 eetlepels tahin en een halve lepel zout en peper toe aan de blender. Blend dit mengsel totdat het romig en glad is en zet dit voor minimaal 4 uur tot maximaal 1 nacht in de koelkast.
- Als je klaar bent om de soep op te dienen, zorg er dan voor dat je verse dilleblaadjes, peterselieblaadjes en bieslook hebt fijngehakt totdat je hier 1 eetlepel van hebt.
- Voeg 1 eetlepel rijstazijn toe aan de soep en roer de soep door elkaar.
- Schep de soep in soepkommen en garneer dit met een scheut olijfolie, komkommer, kruiden en een snufje zout.
- Genieten maar!
Lees ook: Recept: frisse gebroken komkommersalade
Artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!
Bron: thekitchn | Beeld: YouTube